Een schets van hoe de wijk er uit moet gaan zien (foto: archief).

Sassenheim – Het nieuwbouwplan Bloementuin in Sassenheim kan toch uitgevoerd worden. De Sassenheimse Tennis Vereniging (STV) heeft haar bezwaar tegen het plan bij de Raad van State ingetrokken en de vergunning is inmiddels definitief. STV maakte bezwaar omdat de club werd uitgeplaatst naar sportpark de Roodemolen om nieuwbouw mogelijk te maken. De beloftes bij die uitplaatsing dreigden niet helemaal ingevuld te worden door de gemeente Teylingen. Het ging onder meer om twee nieuwe banen. Overleg leverde niets op en STV besloot bezwaar te maken. Als reden van het intrekken van het bezwaar meldt STV: ‘de gemeente heeft de voorkeur geuit om de aanleg van de 2e fase van het tennispark op een half voetbalveld te realiseren en de voetbalverenigingen hiervoor te compenseren. STV heeft er vertrouwen in dat de gemeente Teylingen nu haar uitplaatsingsbesluit van 2014 zal nakomen. Met het intrekken van het bezwaar heeft STV haar maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen waardoor er geen vertraging ontstaat op de bouw van woningen op het voormalig tennispark. Het gaat om de bouw van 56 koopwoningen en 32 sociale huurappartementen.

2 REACTIES

  1. Mooi hoor. Een natuurgebied waar geen fietspad mag komen, vanwege verstoring van de rust. Maar wel lekker die herrie van padel spelers van vroeg tot laat.

    • Volgens mij wordt er nergens gesproken over padel banen. Deze zitten ook niet in de “belofte” van de gemeente aan STV waar STV de gemeente aan wil houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in