Taart bij de start van de ambtenarenorganisatie voor Hillegom, Lisse en Teylingen.

Teylingen – Werkdruk, personeelstekort en ziekteverzuim binnen de gezamenlijke ambtenarenorganisatie van Hillegom, Lisse en Teylingen (HLT) baart de raad in Teylingen nog steeds zorgen. Dit bleek tijdens de raadsvergadering dinsdagavond. Door D66 en Trilokaal was er namelijk een amendement opgesteld en dit werd mede ingediend door CDA, Partij voor Teylingen en Progressief Teylingen. Dit voorstel roept het college op om samen met  het bestuur van HLT ziekteverzuim, personeelsverloop, werkdruk en werving als zeer urgente problemen te erkennen. In het eerste kwartaal moet een oplossing aan de raad gepresenteerd worden. In een reactie hierop gaf verantwoordelijk burgemeester Breuer aan dat zij dit amendement niet nodig vond, omdat de raad binnenkort toch al uitvoerig geïnformeerd gaat worden. De raad, met uitzondering van de fracties van de VVD, CU en Groen Links, nam desalniettemin het voorstel aan. Burgemeester Breuer gaf daarna nogmaals aan dat er voor de volgende raadsvergadering een presentatieavond volgt om al de knelpunten verder toe te lichten en de genoemde zorgen weg te nemen.

5 REACTIES

  1. Is iemand na 7 jaar wel eens op de gedachte gekomen dat de ambtenarenorganisatie HTL, tot stand gekomen in 2015, niet dat gebracht heeft wat men tot doel had, en beter opgeheven kan worden?

  2. Let wel: de burgemeester kondigt aan zorgen te zullen weg nemen m.b.t. ziekteverzuim, personeelsverloop, werkdruk en werving. Klinkt als belofte die ze onmogelijk kan waarmaken. Haar invloed op deze onderwerpen is zeer beperkt ofwel nihil. En als het haar wel lukt dan verdient ze tot haar pensioen burgemeester van Teylingen te blijven.

  3. Amtenaren met werk druk nog nooit van gehoord ze moesten zich schamen. Ja de mensen in de buiten dienst die worden de heledag achterna gezeten.

  4. Zou het kunnen zijn de gezamenlijke ambtenarenorganisatie HTL, opgericht in 2015, haar doelen niet haalt, meer kwaad dan goed oplevert en eigenlijk opgeheven moet worden?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in