Anne de Jong. Foto: BBH

Hillegom – Anne de Jong legt zijn functie als wethouder van Hillegom namens de partij Bevolkingsbelangen Hillegom (BBH) neer. In zijn ontslagbrief stelt De Jong dat het wethouderschap een geweldig ambt is, maar tegelijkertijd veel energie en tijd vraagt. Hij wil meer tijd besteden aan familie, vrienden en naasten. Bovendien bereikt De Jong volgend jaar de pensioengerechtigde leeftijd. Ook speelt mee dat zijn partij een geschikte, jonge opvolger heeft gevonden, Mike Roelofs. Na vijftien jaar als wethouder en acht jaar als raadslid, neemt De Jong tijdens de gemeenteraadsvergadering van 27 maart officieel afscheid.

De BBH heeft Mike Roelofs (34 jaar) voorgedragen als opvolger van De Jong. Roelofs is huidig gemeenteraadslid en is financieel specialist. Net als zijn voorganger weet hij veel over dit financiën en wil hij het beleid met dezelfde inzet en visie voortzetten. Op 27 maart wordt hij tijdens de gemeenteraadsvergadering officieel benoemd tot wethouder van Hillegom.

De Jong was als wethouder Wonen verantwoordelijk voor grote woningbouwprojecten, zoals Ringoevers, Vossepolder, Graaf Janlaan, Elzenhof en Jozefkerk. Ook heeft hij openbare ruimte in de portefeuille. Onder zijn leiding is het centrum van Hillegom opnieuw ingericht, inclusief het Van Nispenpark, en zijn de ingangen van het dorp groener en aantrekkelijker gemaakt.

Mike Roelofs. Foto: BBH

6 REACTIES

  1. Beste Anne,
    Jeetje wat een lijst met tot stand gekomen projecten. Uiteraard met medewerking van….
    Maar toch. Ik ken Hillegom vanaf 1980 toen ik mijn Hillegomse leerde kennen en waarmee ik al 43jr getrouwd ben, weliswaar wonen wij in de Zilk. Maar vaak te zien in het mooie Hillegom.
    De ledenraad Rabobank was de plek dat ik met jou kennismaakte. Toen zette je al je beste beentje voor. Ja Hillegom is er echt op vooruit gegaan en veelal positief in het nieuws.
    Dankjewel voor al je inzet en positieve bijdrage.
    Geniet in goede gezondheid van al het moois om je heen.
    Mvrgr Peter

  2. Hillegom ligt er al een stuk groener bij dan een jaar of 15 geleden, de nieuwe parken gaan hier ook nog verbeteringen geven. Veel geluk met het pensioen!

    Voor de opvolger ligt er nog wel wat:
    Denk aan bomen met een echte kruin, méér bomen, misschien zelfs het bos vergroten zoals de VVD eens voorstelde?
    Laten we ook gaan nadenken over de technische mogelijkheden om de bollenteelt te vergroenen en ecologisch verantwoorder te maken, anders vrees ik voor de toekomst van nu nog gifgrootverbruikende bollenindustrie.

  3. Ik mag hopen dat de gemeente door deze wisseling van de wacht toch aanzienlijk pro-actiever gaat worden op het gebied van bouwen in het algemeen en woningen in het bijzonder. Tot op heden heeft elk klein bouwproject zeker 10 jaar geduurd en heel veel nog immer niet gestart terwijl zoiets natuurlijk niet meer dan 1 jaar mag duren. Denk hierbij aan Henri Dunantplein, Hoofdstraat, Jozefkerk, villa zandwijk, benodigde huisvesting statushouders en Oekraïners en de zeker 4000 ( sociale) huur en koop woningen. De man zou mijn stem krijgen wanneer aan deze projecten nu echt in 2025 de schop in de grond gaat. Tegenwoordig eten we geen bloembollen meer dus die gronden zien er ca 2 maanden van het jaar prachtig uit maar de andere 10 is het een grijze moddervlakte. Wie vindt dat nu toch zo mooi??

  4. Beste Frans. Iets met ‘verder kijken’ en ‘neus’. “Bollen eten we niet meer”, is erg kortzichtig. Wat dacht je van o.a. cultuurhistorische waarden, flora & fauna en een grote werkgelegenheid?
    Daarbij, waar zijn uw infrastructurele plannen die behoren bij de gedane uitbreidingen en de nog gewenste 4000 woningen? Hillegom staat inmiddels elke ochtend en avond zo’n 2x 3 uur uur per dag muurvast.

  5. Beste Ron, enorm bedankt voor je inhoudelijk commentaar. Je zult hopelijk kunnen begrijpen dat ik het niet helemaal eens ben met je zienswijze.
    Wanneer uitgangspunt cultuurhistorische dient te zijn dan kan ik u nog volgen hetgeen dan naar mijn mening betekend volle grond groenteteelt zoals dat er voor tweede helft 19e eeuw was. Uitzicht wordt dan aanzienlijk beter want dan is het land niet 10 mnd van het jaar kaal. Flora en fauna zijn vanaf 19e eeuw volledig vernietigd agv gebruik van enorme hoeveelheden gif en mest voor de bollenteelt. Maw hoe minder bollenteelt hoe beter. Met betrekking tot de infrastructurele maatregelen heeft u zondermeer een punt. Alleen zoals u het schildert had dit punt dus al zeker 10 jaar geleden opgelost moeten worden want deze files staan er al jaren. De urgentie om dit punt nu eens eindelijk op te lossen wordt inderdaad flink groter.
    Overigens ben ik reuze benieuwd hoe u al die (economisch) dakloze, (arbeids)migranten, vluchtelingen/statushouders, oekrainers, enz, enz, wenst te gaan huisvesten. Helaas komen er maar weinigen op voor deze mensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in