Warmond – De Warmondse Groenmarkt viert dit jaar zijn zilveren jubileum. Al 25 jaar kunnen groenliefhebbers in het voorjaar terecht in de Dorpsstraat voor nieuwe plantjes of andere tuinaccessoires. Om de jubileumeditie extra speciaal te maken, worden er dit jaar ook workshops gegeven op de markt.

Groen is de overheersende kleur in de Warmondse Dorpsstraat op zaterdag 18 mei. Tassen worden gevuld met verschillende soorten planten en verkopers zetten hun beste beentje voor in het kleurrijke tafereel. ‘Het is altijd gezellig hier en toch anders dan in een tuincentrum’, vertellen Sassenheimse bezoekers. ‘Als we weten dat de groenmarkt weer op de planning staat, dan gaan we altijd even langs.’

De organisatie van de Groenmarkt werd tot vorig jaar verzorgd door leden van de Warmondse Tuinclub. Omdat zij geen opvolging konden vinden, werd besloten om te stoppen met de Groenmarkt. Toen de Warmondse deelneemster Hélène van Egmond daarover een brief in de bus kreeg, heeft zij samen met eigenaresse Nelske Thalen van Plantenwinkel Salie besloten de organisatie van de Groenmarkt op zich te nemen. Het duo experimenteert dit jaar voor het eerst met het aanbieden van workshops, naast de verkoop van verschillende soorten groen en tuinaccessoires.

Verslaggever Nick Vink nam een kijkje op de markt, waar hij spreekt met bezoekers en verkopers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in