Omwonenden bekijken de plannen, de vrouw op de foto is niet degene vermeld in het bericht of te horen in het audiobestand (Foto: Megan Voorbraak)

Voorhout – Omwonenden van de Van den Berch van Heemstedeweg 45 in Voorhout waren donderdag uitgenodigd om de plannen voor 100 flexwoningen voor arbeidsmigranten te bekijken. De voormalige boerderij Molenaar is aangekocht door Flexwonen.nu, die nu een omgevingsvergunning wil bemachtigen om deze flexwoningen te realiseren.

Veel buurtbewoners waren niet enthousiast over de plannen en hadden zorgen over wat deze plannen zouden betekenen voor hun uitzicht en het effect van arbeidsmigranten in hun buurt. Een bezoeker noemt de huisvesting een geldmachine. Johan van Buren, als adviseur betrokken bij het plan, wil graag in gesprek met omwonenden, maar ook denkt hij dat veel mensen een “not in my backyard” mentaliteit hebben.

Nico Geerlings van Flexwonen.nu heeft een uitzendbureau voor arbeidsmigranten, die vaak geen woning kunnen vinden en daardoor reguliere woningen innemen. Deze arbeidsmigranten zijn meestal tijdelijk hier, voor een periode van een half jaar tot vijf jaar. De omgevingsvergunning is nog niet aangevraagd en omwonenden worden op de hoogte gesteld wanneer dit gebeurt.

Hieronder de radioreportage:

15 REACTIES

 1. Geërlangd verdient 3x
  Hij adviseert de gemeente
  Hij verhuurd de flexwoningen
  Hij heeft het uitzendbureau
  En dat allemaal op 1 locatie.

  Dat de gemeente daar in trapt!

 2. En ja Frank je vind het allemaal te dicht op je deur….en daarom blaas je nu!
  Maar kijk eens reëel hoe het bij de flexwoningen gaat op Noordwijkerhout, volgens mij goed geregeld mede door de toezicht erop. En de omgeving daar hoor je ook niet klagen ook mede dat bewezen is dat het goed georganiseerd kan worden. Verder is dit een goed initiatief en hopelijk net zo’n succes!

  • Ik zie Frank alleen maar ageren tegen het feit dat iemand in drie verschillende rollen veel geld aan de Gemeente verdient. Verder is het heel makkelijk om dit te zeggen als het niet om uw uitzicht, waardevermindering, woongenot en dichtgeslibde infrastructuur gaat, nietwaar? Simpel gezegd kan het praktisch niet en esthetisch is het een monster, ook nog eens best hoog, terwijl er gegarandeerd is volgens het pact van Teylingen dat dit soort bouw niet zou gaan plaatsvinden. Vijftien jaar is ook niet tijdelijk..dat is ’tegen die tijd is men het wel gewend en vergeten dat het weg zou moeten’. Logisch dat mensen hier niet zo vrolijk van worden, toch?

  • Nou leo,is idd zo maar ze bouwen nu aan overkant van die flexwoningen van die blokken daar komen ca 300 vluchtelingen in dus wordt ook fijn hier op dorp

 3. De uitzendbureau’s willen maar 1 ding. Zoveel mogelijk arbeidsmigranten naar Nederland halen en hun zakken vullen. En of de gemeente dat even wil faciliteren.

   • 379.000 werkelozen liggen lekker in hun nest met een uitkering of werken er zwart bij, en maar blijven pamperen en maar roepen we hebben arbeidsmigranten nodig want onze steuntrekkers willen dat werk niet doen.
    Als een arbeidsmigrant hier 1 tot 5 jaar blijft zoals gemeld, kan hij hier ook een relatie en kinderen krijgen en dat zijn dan Nederlandse kinderen dus die gaan ook nóóit meer weg.

 4. Goed initiatief maar als gemeente per direct contractueel vastleggen welke reguliere woningen, die momenteel door arbeidsmigranten bezet worden, vrij komen na oplevering van dit project.

  Als men dit niet doet zal er geen 1 reguliere woning vrij komen. Het is namelijk zo dat men woonruimte zoekt voor arbeidsmigranten voor inzet van Amsterdam tot Rotterdam en elke vrije woning per direct met de volgende arbeidsmigrant opgevuld wordt.

 5. Ons bezwaar staat al klaar… krankzinnig plan. Waardevermindering, overlast verkeersdrukte etc enz…
  Ga er lekker naast wonen !

 6. Waarom arbeidsmigranten halen? Trap eerst alle luie werklozen maar aan het werk die liggen de hele dag te niksen met een uitkering. En ga weer terug naar een werkweek van 38/40 uur. (Maar ja daar is iedereen te lui voor tegenwoordig). Dan heb je toch een win/win situatie, minder immigranten en bouwen voor onze eigen jeugd.

 7. ‘Meneer’ van Buren verwijt de omwonenden nimby en zet ze achteloos weg met ‘daar heb ik niet zo veel mee”: waar woont hij zelf? Hoe zou hij het vinden om van een uitzicht op wat boerderijen en groen, (als ‘pact van Teylingen -daar gaat gegarandeerd nooit gebouwd worden-‘) ineens met deze hoge containerbouw te worden geconfronteerd, -architectonisch ontworpen of niet, het blijft lelijk om tegenaan te kijken-? Nog los van eventuele overlast, waardevermindering van de huizen etc.? Absoluut niet netjes en fraai, dit interview. Fijn dat het vastgelegd is!
  Ook wordt er door Flexwonen fijntjes over een zeer groot probleem heengestapt: de infrastructuur. Er zijn maar enkele wegen in en uit deze wijk en deze zijn nu al overbelast, totaal al niet ingesteld op het huidige bewonersaantal. De smoesjes van ‘ze gaan allemaal fietsen’, of ‘met z’n allen in de bus’ zijn smeermiddelen die er misschien bij de Gemeente in gaan, maar de bewoners staan hier toch wat praktischer in.
  Verder wordt er (nu) door Flexwonen gezegd “eventueel een beperkt aantal spoedzoekers”. Even spitten door een paar ijverige bewoners levert op waarom dit gezegd wordt: als er alleen voor één bepaalde groep gebouwd zou worden, is dit discriminatoir en dat is niet toegestaan in deze Gemeente.

 8. Eerlijk is eerlijk Yvon, had het niet beter kunnen verwoorden. Helemaal wat betreft de woordenvan dhr. Van Buren, die zijn tekenend voor zijn manier van denken. Wie denkt hij wel wie hij is? Schandalig deze uitspraak!!! Wij mogen toch hopen dat hij dit publiekelijk intrekt en door de gemeenteraad teruggefloten wordt anders is de gemeenteraad van hetzelfde kaliber.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in