Noordwijkerhout – Het college van B & W acht het haalbaar dat een nieuw zwembad aan het einde van het eerste kwartaal 2026 haalbaar moet zijn. Dat schrijft het college aan de gemeenteraad in een voortgangsbrief na de beslissing van de gemeenteraad om alleen een zwembad te bouwen. Wel zal een plan gemaakt worden waarbij een toekomstige nieuwe Schelft naadloos aan het horecadeel van het nieuwe zwembad gebouwd kan worden. Voorlopig houdt men rekening met tijdelijke woningen naast het nieuwe zwembad. Woningstichting Padua heeft hier interesse in waarbij tijdelijkheid gemaximeerd is tot 10 jaar. Nu gaat men met ontwerpen aan het werk. B & W hopen voorlopig ontwerp, definitief ontwerp en technisch ontwerp binnen het jaar af te ronden. In het eerste kwartaal van 2025 zou de bouw van het zwembad dan kunnen starten. De tijdelijke Schelft heeft een vergunning voor 5 jaar tot november 2026, op basis van huidige wetgeving kan dat maximaal met 5 jaar verlengd worden. Overleg zal met de grondeigenaar plaats vinden.

19 REACTIES

 1. “Nu gaat men met het ontwerpen aan het werk. B&W hopen voorlopig- , definitief- en technisch ontwerp binnen het jaar af te ronden. Begin 2025 start de bouw”.
  Nu beginnen betekent voor mij november 2023. Dan het jaar 2024 erbij. Dus 14 maanden totaal voor de diverse ontwerpen. Is dat niet(onnodig) lang? Ik heb geen verstand van deze materie.Is er wellicht een bouwkundige/architect die kan uitleggen waarom die voorbereiding zo lang moet duren?

  • Andre .. dat s heel makkelijk zo kunnen ze 14 maanden nadenken en dan tot conclusie komen dat t weer dubbel zo duur word allemaal. De grondstof prijzen enz enz enz

 2. Noortukkrouters moeten maar eens stoppen met zeuren over de Schelft, en het zwembad. Ze horen nou eenmaal bij de gemeente Noordwijk en daar zitten zowel voor als nadelen aan. Als de gemeente Noordwijkerhout nog zou bestaan zou er helemaal niets komen. Waarom; “Omdat het een armlastige gemeente was”. En trouwens: Een zwembad is er, en feestzalen genoeg voor carnaval. Dus stop eens met denken in problemen, maar denk eens in oplossingen.

  • Meneer of mevrouw Visser, leest u eens goed. U praat in het wilde weg. Het besluit is genomen. Het zwembad komt er. De nieuwe Schelft niet. U haalt er van alles bij, wat niet relevant is voor mijn vraag.
   Overigens, Noordwijkerhout behoort helaas fysiek tot de gemeente Noordwijk, maar gevoelsmatig bij het overgrote deel van de Noirdwijkerhoutse bevolking niet. En, gelooft u mij, er zijn veel meer nadelen dan voordelen voor Noordwijkerhout vanwege de fusie met Noordwijk. Noordwijkerhout was en is een gemeenschap en Noordwijk niet, daar hebben ze nog de Hoekse- en Kabeljauwse Twisten sinds mensenheugenis tussen Noordwijk Binnen en Noordwijk Zee.

   • Waar haalt U toch het idee vandaan dat Noordwijk binnen en Noordwijk aan zee niet met elkaar overweg kunnen ? dat leeft misschien onder een aantal azijnzeikers maar die sterven langzaam uit. Ik vraag me ook af of de jongere generatie van Noordwijkerhouters zo anti Noordwijk is als U het doet voorkomen ?

 3. Bij deze ik ben 18 jaar en ik ben heel erg anti noordwijk. Ik ben van mening dat samenwerken leuk is maar fuseren een hoop gezijk opleverd, hellemaal als het gaat over vergunning verlening, huisvesting en boven al het cultureel verschil tot onze dorpen dus…..

 4. De jongeren denken er precies hetzelfde over als de meneer Duivenvoorde zegt. Noordwijk is verdeelt. Noordwijkerhout is een gezellig dorp

 5. Wat hier gebeurt is niet normaal als er niet gefusieerd was werd er allang gezwommen en was de sporthal ook weer in gebruik maar die noordtukkers bij de gemeente hebben alleen maar tegen zitten werken weg wezen met die “bijdehandjes” André je heb helemaal gelijk

  • Waar baseert u dat toch steeds op meneer Visser? Begrotingstekort van Noordwijkerhout 31-12-2018 was 2.5 ton en dat van Noordwijk 3.5 ton. De Algemene Reserve en het Eigen Vermogen van Noordwijkerhout waren miljoenen in de plus! Hoezo FAILLIET? De toenmalige burgemeester Goedhart heeft Noordwijkerhout in samenspraak met Provinciale Staten gewoon verkwanseld aan Noordwijk. Deze man zal tot in lengte van jaren worden herinnerd als de verrader van Noordwijkerhout.

 6. Hoe kan het zo zijn dat als de gemeente noordwijk iets wil of een nieuw systeem wil invoeren dat er altijd geld voor is, neem de omgevings dienst als voorbeeld.
  Maar als de gemeente Noordwijkerhout of de zilk iets wil dat het nooit kan.
  Wat we vragen is niet onredelijk we willen gewoon een zwembad waar we zwemles kunnen geven en de ouderen kunnen recreëren, zonder dat ze helemaal naar noordwijk, voorhout of katwijk moeten rijden.
  Waar overigens ook een wachtlijst is.

 7. Even de feiten. Toen de gemeente Noordwijk en Noordwijkerhout/de Zilk fuseerde had de gemeente Noordwijk een spaarpot van 109 miljoen . De gemeente Noordwijkerhout/de Zilk 32 miljoen . Die 32 miljoen lijkt veel maar voor bv de Schelft, en zwembad , was nooit iets opzij gelegd, wanneer dit vervangen moest worden. Ook voor het onderhoud van bv bomen en groen was dat het geval .Vlak voor de fusie slinkte de spaarpot van Noordwijkerhout/De Zilk met 7 miljoen, terwijl Noordwijk er 11 miljoen bij kon schrijven. Dus ga mij nou niet vertellen dat de gemeente Noordwijkerhout/de Zilk zijn financieen op orde had. De moraal van dit verhaal: Door creatief te boekhouden, en niets opzij te zetten voor de langere termijn lijkt het of je als gemeente rijk bent, maar in werkelijkheid heb je niet veel.

 8. Het verschil in de spaarpotten van Noordwijkerhout vind ik niet zo spectaculair. In 2018 had Noordwijk plm. 11.000 inwoners meer dan Noordwijkerhout. Dat scheelt nogal aan allerlei personele belastinginkomsten. Voorts incasseerde Noordwijk in de afgelopen decennia een vermogen aan parkeergelden, parkeervergunningen, hondenbelasting, toeristenbelasting aan miljoenen overnachtigingen in hotels, campings, vakantiehuisjes, etc. Veel meer dan Noordwijkerhout. Dan stijgt de inhoud van fe spaarpot in Noordwijk 3-4 keer zo snel als die van Noordwijkerhout. Laat ik maar niet te diep ingaan op het verschil in groenonderhoud.
  Maar als Noordwijk dan wel veel geld reserveerde voor het groenonderhoud, is de vraag waar dat geld voor gebruikt is, gezien de staat van onderhoud van het groen in Noordwijk en de vele klachten die daarover zijn van de Noordwijkers.

  • Misschien kunt u van Noordwijkerhout een onafhankelijke staat maken en zoals Noord Korea ‘zelfvoorzienend’ worden…. Hou nou eens op met dat eilandjes gedoe.

 9. Pieter, een vooruitziende blik heeft u! Bij een referendum zou de uitkomst vast zijn dat NWH een onafhankelijke, zelf voorzienende gemeente wordt. Noord Korea begint weliswaar met dezelfde lettergreep als Noordwijkerhout, maar daar houdt natuurlijk alle overeenkomst mee op!

 10. Visser Noordwijkerhout was niet failliet maar is leeggezogen door de noortukkers en nogmaals als nwh niet gefusieerd was de sporthal met zwembad allang weer in gebruik dus Visser vertel geen onzin met je “creatief boekhouden”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in