Foto: PB.

Bollenstreek – Hoogheemraadschap Rijnland gaat de belasting verhogen voor de acties die zij ondernemen om wateroverlast en overstromingen te voorkomen. De zogeheten ‘watersysteemheffing’ wordt betaald door inwoners, maar ook door de gemeente. Elk huishouden gaat in 2024 €128,23 per jaar betalen. In 2023 lag dit bedrag lager: €113,90. De watersysteemheffing wordt gebruikt om dijken te onderhouden, maar ook om sloten, plassen en meren schoon te houden.

Naast huishoudens betalen ook eigenaren van panden of stukken land waar geen mensen wonen, meer dan vorig jaar. Voor gebouwen waar geen mensen wonen, zoals loodsen, geldt dat er een percentage van de WOZ-waarde betaald moet worden. In 2023 was dit 0,0194%, in het nieuwe jaar wordt dit 0,0212%. Voor stukken grond waar niet op gebouwd is gaan de tarieven ook omhoog: vorig jaar moesten de eigenaren van deze stukken grond €89,20 betalen per hectare, in 2024 wordt dit €99,90.

De nieuwe bedragen komen voort uit de landelijke begroting voor 2024.

5 REACTIES

  1. Haal de exoten eens uit het water doe dat eerst eens , met verhogen van de lasten schiet je niks op,
    Maar hier wordt ambtelijk over gelalt en gekeken maar doen ho maar jaren geleden werden er boetes uitgedeeld bij slecht geschoolde sloten en kijk nou eens wat Rijnland er zelf van maakt een grote bende alleen de waternavel al

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in