Noordwijk – ‘Een vervelende samenloop van omstandigheden.’ Zo noemt Nico Zwetsloot van bergingsbedrijf BRL Leiden het bizarre ongeluk van begin vorige week in Noordwijk. Op een filmpje is te zien dat een personenauto met Duits kenteken losraakt van een bergingsvoertuig, naar beneden rolt en een kozijn ramt. De video giert over het internet.

‘Een Duitse klant belde’, begint directeur Nico Zwetsloot over de weinig spannende klus in Noordwijk. Onder supermarkt Vomar staat een Mercedes met een technische storing. Of het voertuig meegenomen kan worden naar de garage?

Toch gaat de klus gruwelijk mis, is te zien op beelden die viraal gaan. ‘De collega had zijn hoofd er niet bij’, gaat Nico verder. ‘Zoals je ook op de video kan zien, vergat hij de voorbanden vast te zetten.’

Op het moment dat de sleper de parkeergarage aan de Bomstraat verlaat en omhoog rijdt, schiet de Mercedes van het bergingsvoertuig. De auto stuitert meteen op het wegdek en de voorkant van de auto ligt in puin.

Daar blijft het niet bij, want de auto rolt naar beneden en komt tegen een kozijn tot stilstand. De schade is aanzienlijk. ‘Heel vervelend, ja’, vervolgt Nico. ‘Zo zie je maar, wij zijn ook maar mensen. Het is vooral heel erg pech dat de video nu viraal gaat, want het is voor hem ook vervelend.’ Alleen al op TikTok is de video 830.000 keer bekeken.

Volgens de directeur van bergingsbedrijf BRL is de eigenaresse van het voertuig de maker van het filmpje. ‘Dat er gefilmd wordt, geeft bij de collega natuurlijk ook spanning. Ik heb hem naar huis gestuurd om tot rust te komen.’

Hoe groot de schade exact is, weet de ondernemer nog niet. Wel is het bergingsbedrijf voor het ongeluk verzekerd. ‘De schade aan de voorkant, de schade aan de achterkant en de schade aan het kozijn’, somt Nico op. Alle kosten worden vergoed. ‘Hij doet het niet expres’, zegt Nico. ‘Het is echt een man met passie, en nu zit hij ziek thuis. Balen.’

Dit is een bericht van mediapartner Omroep West.

1 REACTIE

  1. Hij heeft in ieder geval een goede baas zo te horen. Mooi, want zoiets doe je natuurlijk niet met opzet. Hopelijk kan hij snel weer aan het werk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in