Noordwijkerhout – B & W van Noordwijk hebben in een brief aan de gemeenteraad laten weten dat de besluitvorming over de herbouw van de Schelft en het zwembad later plaats vindt. Volgens de planning zou in de raadsvergadering van 18 april een besluit worden genomen. De uitwerking van de eerder gepresenteerde scenario’s vergt echter meer tijd zodat het onderwerp nu op de agenda van de raadsvergadering op 23 mei komt. Het uitstel heeft als voordeel dat de gemeente nu inzicht krijgt in de resultaten van het carnaval. Er wordt gesproken over de huur die de carnavalsvereniging moet betalen en het daarbij in eigen beheer nemen van horeca. Dat overleg vindt nu plaats op basis van prognoses, door het uitstel kan er naar de werkelijke resultaten van het recente carnaval gekeken worden. De inkomsten uit carnaval waren in het verleden belangrijk omdat ze zorgden voor een lagere, gemeentelijke exploitatiebijdrage. Er is ook overleg met de carnavalsvereniging over de huur van ruimte en dat moet kostendekkend zijn.

4 REACTIES

 1. Gezien de bouw-onderhouds-energiekosten, voor nu en in de toekomst, is het niet meer van deze tijd het zwembad te herbouwen.
  Deze gelden kan men beter besteden aan voorzieningen/ondersteuning aan de minder bedeelden van deze gemeente.
  De meeste inwoners hebben moeten inleveren/bezuinigen:
  Energiekosten, boodschappen etc..

  Wat de meest lucratieve locatie voor de nieuwe “Schelft” moet gaan worden?
  Onderzoek en “wijsheid”, succes met de besluitvorming.

 2. Groot zat dak voor zonnepanelen en zonneboilers. Gegarandeerd gratis warm water. Zelfs op het oude Bollenbad gebouwd in 1976 lagen al zwembadverwarmplaten op de zuidkant. Dunne zwarte platen met kanaaltjes erin. Waar het water kon doorsijpelen.

 3. Dit wordt niks voor de Nw Houters ze hebben teveel geld nodig voor het kuuroord en de boulevard dat mag alles kosten gewoon weer een miljoen er bij .Kunnen ze van Nw zee geen aparte gemeente maken dan zijn wij er van af .En het gemeente huis in het Oranjehotel maken .want daar komen ze graag .En dan hebben we weer meer parkeerplaatsen in de Raadhuisstraat .

 4. We hebben in Noordwijk al een zwembad waar al heel veel geld bij moet , ook omdat de bezoekersaantallen terug lopen , dan ga je geen nieuw zwembad erbij bouwen !!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in