Teylingen – Nadat het CDA op 2 mei een motie heeft ingediend voor het mogelijk maken van permanente bewoning op recreatiepark Watertuin in Teylingen, wordt er ook door bewoners van het park opnieuw een poging gedaan om die permanente bewoning voor elkaar te krijgen.

De bewoners grijpen het initiatief van minister De Jonge aan die onlangs een bestuurlijke aanjager heeft aangesteld, Nathan Stukker, om gemeenten en provincies te ondersteunen in de transformatie van vakantieparken naar woonwijken.

In een brief aan de gemeenteraad stellen de bewoners dat ‘het legaliseren van permanente bewoning een bijdrage levert aan het oplossen van het woningtekort in Teylingen en omgeving en het geeft de huidige bewoners meer zekerheid over hun woonsituatie. Bovendien krijgt de  gemeente Teylingen, door te transformeren, er 68 woningen bij met een tuin, een prachtige woonwijk, zonder zich druk hoeven te maken over
stikstofuitstoot’.

Rond de Watertuin wordt al jarenlang een juridische strijd gevoerd ten einde daar permanent te kunnen wonen. De politiek bespreekt de motie van het CDA tijdens een commissievergadering op 14 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in