Noordwijk – Sommige bewoners aan het Biezenland in Noordwijk zijn bezorgd over de verkeersveiligheid nadat een paaltje op een fietspad is weggehaald. Het fietspad verbindt Biezenland met het Everwijnpark en het paaltje voorkwam dat auto’s een snelle route nemen over het fietspad. Nu het paaltje weg is, gebeurt dat ook. Zelfs wagens van de gemeente zouden er volgens de bewoners gebruik van maken. Volgens hen is het wachten op een ongeluk. Ze hebben geprobeerd een afspraak met de wethouder te maken over de situatie, maar dat verloopt volgens de bewoners zo moeizaam dat het nog niet gelukt is. De gemeente zegt in een reactie dat er gewerkt wordt aan een verkeersplan om inwoners zo veilig mogelijk te laten fietsen. Paaltjes op een fietspad kunnen zorgen voor een onveilige situatie en eenzijdige ongevallen, aldus de gemeente. Als blijkt dat op deze plek een fietspaal noodzakelijk is, zal deze worden gerealiseerd volgens de geldende richtlijnen. Dat wordt nu bekeken, aldus de gemeente.

3 REACTIES

 1. De gemeente: ” Er wordt gewerkt aan een verkeersplan om inwoners zo veilig mogelijk te laten fietsen” en “Als blijkt dat op deze plek een fietspaal nodig is, zal deze worden gerealiseerd.”
  Pfff…..Wat een ambtelijk gebazel. Bewoners geven toch duidelijk aan wat er gebeurt nu de paal is weggehaald. Meteen de paal terugplaatsen voordat er (dodelijke) ongelukken gebeuren in plaats van ” eenzijdige ongevallen”, of wordt dit weer een gevalletje ” Als het kalf verdronken is dempt men de put!”. Soms vraag ik me af of de ambtenaren in het gemeentehuis wel praktisch realiteitsbesef hebben of leven in een theoretische papieren wereld!

 2. Fijn dat de paal weg is! Even een camera ophangen en de automobilisten die het fietspad gebruiken beboeten.
  Wellicht is alleen het oog vd camera al voldoende om niet met je auto op het fietspaden rijden.

  • Zo’n camera is veel duurder dan een paaltje Die camera wordt natuurlijk regelmatig vernield.
   Wat is er tegen zo’n paal? Als je eenmaal een keer die paal gezien hebt met fietsen, weet je dat toch voor de volgende keer?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in