Noordwijk – Bewoners van het Binnenhof in Noordwijk-Binnen vragen in een brief aan B&W en de gemeenteraad om iets te doen aan hun parkeerproblematiek.

Zodra er aan het Binnenhof een parkeerplaats vrijkomt wordt deze langdurig ingenomen door winkeliers, werknemers, bezoekers en omwonenden van de Kerkstraat, allen op zoek naar een gratis parkeerplaats. De bewoners zelf en bezoekende familieleden zijn dan gedwongen om uit te wijken naar het Kloosterplein voor betaald parkeren of een parkeerplaats te zoeken tot ver buiten dorpskern. Dit is een onhoudbare situatie, aldus de Binnenhof-bewoners.

Daarnaast melden ze dat de vijf nieuwe woningen die in hun straat werden gebouwd in 2022, zonder parkeerplaats werden verkocht. Dit heeft geleid tot een nog grotere parkeerdruk. Later bleek dat ontwikkelaar Sedos deze parkeerplaatsen heeft gebruikt om een vergunning te krijgen voor de bouw van appartementen aan het Lindenplein. De bewoners van het Binnenhof voelen zich hierdoor ernstig benadeeld en vragen B&W en gemeenteraad om maatregelen te treffen.

15 REACTIES

  1. Dan wordt de parkeerbelasting leuk verdeeld. Hetzelfde geld voor de Wilhelminastraat, zelfs bewoners van de Raadhuisstraat parkeren hun auto in de Wilhelminastraat, evenals werknemers van de Digros, Marente en het Gemeentehuis.

    • En de bewoners uit de Wilhelminastraat zetten de auto dan maar bij mij voor de deur in de la Bassecour Caanstraat, heel fijn. Snel overal parkeren voor vergunninghouders invoeren samen met betaald parkeren.

  2. Het hele centrum van Noordwijk binnen is een bende maar volgens de wedhouder van verkeer valt het wel mee .En er moet nog een grutter bij gebouwd worden op de hoek van de Bronkhorst straat wat een beleid . Waar blijft dat verkeers circulatie plan wat al tonnen gekost heeft .Ze zijn helemaal de weg kwijt in dat gemeente huis .O ja mensen als je je auto kwijt wil ze hebben de stoepen bij het gemeente huis opgeheven je kan daar gratis parkeren .Maar je moet wel vlug zijn want het staat de hele dag vol met auto’s van de ambtenaren die zorgen wel voor hun eigen .gr van een bewoner van de drukste straat van Noordwijk .

  3. Betaald parkeren is het grote probleem ! Het zorgt voor problemen in de straten
    er om heen . Kijk naar Leiden daar moet je inmiddels overal betalen ( behalve Merenwijk en Stevenshof )

  4. De bewoners hadden bezwaar kunnen maken. Het gros stemde toch voor nog meer mensen en meer woningen op een klein stukje aarde. Zo voelt dat dus.

  5. De gemeente denkt dit op te kunnen lossen met betaald parkeren.
    Dit gaat natuurlijk niet werken je zal zien dat er veel meer bewoners.vergunningen aangevraagd gaan worden dan dat er parkeerplaatsen zijn.

    Het probleem ligt niet bij de werknemers van de verschillende bedrijven. Na 18 uur staat ook elk beschikbare plekje vol en staan er auto’s op stoepen en paden.

  6. Als ik 3 mogelijk te creëren parkeerplaatsen aan de gemeente aandraag, zegt de gemeente dat dat niets helpt en ik ca 250 mtr verderop moet parkeren, inderdaad elders een probleem creërend en extra zoekend verkeer in de .kern. Het probleem van bewoners interesseert de gemeente niet.
    Ik zie ook niet dat betaald parkeren iets oplost.

  7. Ik ben geen parkeerspecialist maar waarom in deze wijk geen diagonale “steekvakken” anders dan keurig verticaal achter elkaar zoals op de foto bij dit artikel. In de Brockhorststraat vanaf de kapper staan deze auto’s toch ook prima. Minder ruimte voor meer auto’s lijkt me. Dat de werknemers van Marente daar parkeren lijkt me logisch. Fantastisch werk voor een hongerloon moet niet verminderd worden door je auto te parkeren.

  8. Wat is het gemiddelde autobezit bij deze bewoners 2,2?
    100/150 meter lopen naar je eigen woning is heel wel erg ver?

    35 jaar GELEDEN bij schoonmoeder in Den Haag op bezoek. Parkeren op 3 straten afstand
    was Heel gewoon.

    Nogmaals, de gemeente heeft jaren geleden niet de knoop durven door te hakken/een kans laten liggen, om het Kloosterplein te voorzien van een ondergrondse garage

  9. Oplossing is simpel. Per adres 1 parkeervergunning. Ben je gelijk van al die werk.busjes af, want dat begint zo langzamerhand ook een plaag te worden.

    • Je bent dus in uw ogen een plaag, als je aan het werk bent, en voor dit werk gereedschap nodig hebt, wat je moet vervoeren in een werkbus, een speciebak of ander gereedschap meenemen op je fiets is wat lastig!
      Dan ben je aan het werk en gelukkig niet werkeloos is het weer niet goed😡

      • Nee, ik heb het over al die werk bussen die na werktijd, en in het weekend maar overal worden neergezet . En dan heb ik nog niet eens over campers.

  10. Nee hoor mensen die aan het werk zijn, en daarvoor een busje bij zich hebben dat is prima. Wat ik bedoel is dat die voertuigen na werktijd maar overal geparkeerd worden. Zet ze neer bij het bedrijf waarvan ze zijn. In mijn straat zijn 10 parkeer plaatsen voor 12 woningen.. s’Avonds, en het weekend staan er 3 of 4 busjes die ook niet van hun plek komen. Tevens hebben de bestuurders daarvan ook nog zelf een auto.. Dan blijft er weinig ruimte over .

  11. Dit kan een zeer interessante open discussie worden, zo vlak rond het ‘draagvlakonderzoek betaald parkeren in uw omgeving’ vanuit de gemeente. Want wat denken we er als bewoners nu werkelijk van, zonder goedbedoelde interpretatie(s) uit het onderzoek van de gemeente.
    Heb vanaf 1979 tot vorig jaar in de Zeestraat gewoond en heb alle mogelijke graaf, sloop, bouw en verkeersperikelen mee mogen maken.
    Met een groepje Zeestraatbewoners een aantal keren aangeschoven bij de gemeente om onze visie te geven.
    Parkeren is voor Zeestraatbewoners die niet anders hadden en hebben dan de openbare parkeergelegenheid altijd al een drama geweest.
    Zelden kon de auto in de buurt van je huis geparkeerd worden en was het zoeken in de omgeving. (Lijnbaanweg, Brockhorststraat, Molenstraat, Garenhof, Nieuwe Zeeweg, Bloemendaalstraat, Weteringkade, An van Gilshof). Niet leuk voor die mensen daar, maar ja, jouw straat staat vol en je moet toch ergens die auto kwijt.
    Betreft het project ‘Binnenhof’ heeft het clubje Zeestraatbewoners hun zorgen geuit over de parkeergelegenheid voor die bewoners.
    Volgens de gemeente geen enkel probleem. Aan de even zijde had elke woning een parkeerplaats op eigen terrein en aan de oneven zijde zou een grote parkeergarage onder de woningen gerealiseerd worden en elke woning aan de oneven zijde had een eigen parkeerplaats in die garage. Die garage zou zelfs zo groot worden dat er parkeerplekken voor een tweede auto bijgekocht konden worden. Als er dan nog parkeerplaatsen over zouden blijven, dan zouden die aan bewoners in de nabije omgeving aangeboden kunnen worden. De parkeerplekken op straat waren dus beschikbaar voor bezoekers van de bewoners van het Binnenhof.
    Een plausibel verhaal dachten wij toen, maar het blijkt toch weer anders uit te pakken.
    Zeer benieuwd naar waar het mis gegaan is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in