foto Munnekeweij

Noordwijkerhout – De geur van zand en bollen: een feest van herkenning voor de meeste cliënten van Topaz Munnekeweij. Een aantal van hen heeft een handje geholpen bij het bollen pellen.

Bloembollenbedrijf J&W. v.d. Slot, Floralcolors BV, heeft speciaal voor de cliënten van het woonzorgcentrum een partijtje tulpenbollen gereserveerd. Het pellen bracht de ouderen direct weer terug naar vroeger, soms naar hun vroegste jeugd. Terwijl de bollen werden ontdaan van ongerechtigheden zijn door de pellers dan ook volop herinneringen opgehaald.

De klus was zo gepiept, want met bollen pellen is het net als met fietsen: als je de slag eenmaal te pakken hebt, verleer je het nooit.  

1 REACTIE

  1. Denk niet dat ze een kop op de bollenmand moesten hebben, en er lang geschud werd aan de bollenmanden om er voor te zorgen dat er nog meer bollen gepeld moesten worden om” de mand vol te maken”. Er waren horken bij, bij de bollenboeren, en niet te vergeten bij hun vrouwen, die het vel over je neus haalden. Die vrouwen waren de heksen in de bollenschuur! Zo romantisch was het allemaal niet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in