Bianca van der Hulst met haar dochters.

Lisse – Bianca van der Hulst (41 jaar) uit Lisse is te zien in het derde seizoen van tv-programma ‘Klein Maar Fijn’ op SBS6. In het programma nemen miniatuurbouwers het elke week tegen elkaar op op een andere locatie. Bianca doet pas 3,5 jaar aan miniatuurbouw, maar is al 20 jaar werkzaam als etaleur en klust haar hele leven. Haar twee dochters doen ook aan miniatuurbouw.

Bianca’s passie voor miniatuur werd aangewakkerd nadat ze een poppenhuis had gekocht voor de verjaardag van haar dochter in 2019. Nu vraagt ze zich bij alles af hoe het er in miniatuur uit zou zien. Zo maakt ze van alles na wat in haar eigen huis staat en hangt, zoals banken en schilderijen.

Het maken van muizen- en poppenhuizen met een moderne stijl en design is Bianca’s specialisatie en ze probeert zich daarin te onderscheiden. Miniaturen maakt ze voor haarzelf, maar verkoopt ze ook. Ze is vooral goed in het solderen van miniatuurmeubels en ze maakt droogbloemen in miniatuur. Het leren van nieuwe technieken en omgaan met andere materialen doet ze graag.

Bianca doet het liefst 100 dingen tegelijk en kan daarom ook snel afgeleid zijn. Bianca denkt zelf dat de tijdsdruk een uitdaging gaat worden.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in