Zo zou het er in de toekomst uit kunnen zien, zwembad en hal (beeld: gemeente Noordwijk)

Noordwijkerhout – Bij het ontwerp van een nieuw zwembad op de oude locatie van de Schelft met daarbij tijdelijke woningen, wordt rekening gehouden met de bouw in de toekomst van een sport/cultuurhal. Dat blijkt uit een voortgangsrapportage aan de gemeenteraad. Die ging eerder akkoord met een nieuw zwembad en een onderzoek naar de haalbaarheid van tijdelijke woningen op de restantkavel van de Schelft. Er is nu een ontwerp waarbij het zwembad op een prominente plek ligt en waarbij het horecagedeelte aan de achterzijde is geplaatst. Als er later besloten wordt dat er nog een hal bij komt kan deze naadloos aan het horecadeel worden gebouwd. 

De gemeente verwacht na de zomer een technisch ontwerp te kunnen aanbesteden. Als dit goed verloopt, kan in het eerste kwartaal 2025 met de bouw gestart worden. Aan het einde van het eerste kwartaal in 2026 kan het zwembad dan in gebruik worden genomen. De verenigingen die gebruik maken van het zwembad worden bij het proces betrokken.

De tijdelijke woningen kunnen maximaal 10 jaar blijven staan. Deze woningen mogen naast het zwembad want er vindt daar geen opslag van zoutzuur en chloor plaats. Het water zal worden behandeld met een moderne zout-elektrolyse-installatie.

De tijdelijke Schelft is neergezet voor de duur van 5 jaar en dat loopt tot november 2026. De vergunning kan met maximaal 5 jaar worden verlengd. Dat wordt momenteel uitgezocht.

5 REACTIES

 1. Zet er meteen een sporthal neer neem die beslissing en die tijdelijke schelft kost ook klauwen met geld steek dat geld in die sporthal

 2. Zet er een sporthal neer, en zet er niet weer een onderzoek commissie op. Dit kost echt klauwen met geld.
  Als je al het geld voor externe onderzoek bedrijven samen opteld, kan je een gouden entree van maken.
  Noordwijkerhoutsers willen gewoon hun sporthal terug

 3. Waar gaan we dat van betalen Sjaak en Remco? Dan m n de exploitatiekosten komende 40 jaar?
  Hogere verhuur aan carnavalsverenigingen, betaald parkeren in Noordwijkerhout, of hebben jullie goede suggesties? ( en nu niet de algemene reserve van Noordwijk noemen).

  • Waarom niet Fritzie, eigen vermogen van gemeente Noordwijk bedraagt 150 miljoen. Daar kan je heel wat mee Fritzie. Gemeenten met een dergelijk vermogen zijn in Nederland op 1 hand te tellen!

 4. Weer heel slim geregeld tijdelijke woningen wees eerlijk en zeg gelijk er komt geen nieuwe sporthal meer want woningen bouwen voor 10 jaar is waanzin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in