Foto: Keukenhof

Lisse – Keukenhof sluit het jubileumseizoen 2024 succesvol af. Ruim 1,4 miljoen mensen bezochten het park tussen 21 maart en 12 mei 2024.

Prinses Margriet opende 19 maart de 75-jarige jubileumeditie van Bloemententoonstelling Keukenhof. Het jubileumjaar is op verschillende manier gevierd. Post NL bracht een internationale postzegel uit, in Keukenhof was een jubileumtentoonstelling te zien, RTL zond de documentaire Keukenhof 75 jaar uit en afgelopen week verzorgde het Metropole orkest met een muzikale reis door de tijd een openluchtconcert. De documentaire is terug te zien via Videoland en het Keukenhof Concert wordt op Tweede Pinksterdag 20 mei en zondag 16 juni op NPO 1 uitgezonden.
De meeste bezoekers kwamen uit Nederland (20%), gevolgd door Duitsland, Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk. Bezoekers uit Azië zijn terug, maar niet in de aantallen van voor de Covid-pandemie. In totaal verwelkomde het park bezoekers uit meer dan 100 verschillende landen. Keukenhof was meerdere weekenden uitverkocht.

Het park werkt jaarrond met 40 vaste medewerkers. In het seizoen schaalt de organisatie op naar 1000 medewerkers. “We hebben een feestelijk seizoen gevierd. De liefde voor bloemen blijft bij onze bezoeker duidelijk zichtbaar. Dit was mijn eerste seizoen en ik ben er trots op hoe alle collega’s en overige betrokkenen zich met zoveel passie voor de bloemen en de gasten inzetten”, zegt Sandra Bechtholt, algemeen directeur Keukenhof.
De combinatie van de vroege bloei in het park en de bloeiende bloembollenvelden in de Bollenstreek heeft er weer voor gezorgd dat veel mensen het park bezochten. Door de lage nachttemperatuur is het park lange tijd mooi op kleur gebleven. Als gevolg van de regen was de bloei in het park de laatste week minder. De laatbloeiende soorten stonden in bloei, andere bloemperken waren uitgebloeid en gekopt.

Keukenhof is in 2025 geopend van 20 maart tot en met 11 mei.

 

5 REACTIES

  1. Ook op de laatste dag (moederdag) was het genieten, een prachtig park in combinatie met prachtig weer. Ook al die vrolijke mensen van vele nationaliteiten geven extra fleur aan het park.

  2. Ik ben 4 weken geleden voor de eerste keer naar de keuken hof geweest en ik vond het geweldig. Ik heb genoten.

  3. En ik las klachten, dat de bollenvelden vorige week niet meer zo mooi stonden.
    Maar je hebt altijd mensen, die wat te klagen moeten hebben…

  4. Woon bijna naast de Keukenhof. Ben weer geweest en trots op geweldige bloemenzee en hoe alles perfect wordt onderhouden. Andere attractieparken altijd orkaan van lawaai maar Keukenhof heel rustig. Ja, als je tegen einde van seizoen gaat zijn vooral de tulpen soms uitgebloeid. Parkeerbeheerders rustig en files voelen mij dit jaar mee. Volgend jaar weer !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in