Foto: Fred vd Bent

Noordwijkerhout – De definitieve beslissing over de Victorkerk in Noordwijkerhout is nog niet door de bisschop genomen. Daarom werd donderdag voor de parochianen een informatie-avond gehouden.

Uit de uitnodiging voor de avond bleek al dat de bisschop nog ‘aan het wikken en wegen is’. Vanwege het uitblijven van zijn beslissing werd donderdag een toelichting gegeven over hoe de pastoraatsgroep het samenkomen na 1 januari gaat organiseren en hoe ze tot die keuze zijn gekomen. Ook de diverse opties over de gebouwen kwam ter sprake.

Uit een redactioneel stuk in het kerkenblad het Zevenblad bleek eerder dat de kerk in het nieuwe jaar niet gebruikt gaat worden zoals tot nu toe. De druk op het kleiner wordende pastorale team is te groot en op termijn zijn de kosten van de gebouwen te hoog. ‘De bisschop heeft weliswaar nog niet besloten, maar we houden onszelf voor de gek als we denken dat die twee redenen om te gaan veranderen, ten goede zullen keren op korte termijn’, aldus de publicatie. Volgens pastoor Straathof loopt niet alleen het aantal kerkgangers terug, maar ook het aantal bij de kerk betrokken mensen. Hij snapt de emoties ook die mensen hebben bij een gebouw als de Victorkerk. Er wordt nu gekozen voor een andere invulling om zo ervaringen op te doen. Als de bisschop wel een beslissing heeft genomen wordt de invulling opnieuw bekeken.

2 REACTIES

  1. Het is toch te gek voor woorden, en schandalig, dat de bisschop in kwestie zo lang moet ” wikken en wegen!”, en de St. Victor geloofsgemeenschap in het ongwisse laat. Ik ben niet gelovig, maar constateer wel dat de bisschop in kwestie blijkbaar nog van de oude stempel en tijd is, waarin de kerk geen tegenspraak duldde en meende de wijsheid iin pacht te hebben!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in