Teylingen/Lisse/Hillegom – De buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeenten Teylingen, Lisse en Hillegom worden binnenkort uitgerust met een bodycam. Met een camera op het uniform kunnen de boa’s beeld en geluid opnemen wanneer een situatie uit de hand kan lopen. De beelden kunnen worden gebruikt als bewijsmateriaal, behandeling van klachten en voor opsporing en vervolging van strafbare feiten.

Bodycams helpen om situaties te de-escaleren en de veiligheid van de boa’s te waarborgen. Ze worden alleen aangezet bij incidenten, zoals bij agressie bij het uitdelen van parkeerboetes. De betrokkenen worden er dan op gewezen dat de camera wordt aangezet en kunnen de beelden ook opvragen. Gebeurt dit niet binnen 28 dagen, dan worden de beelden vernietigd.

4 REACTIES

  1. Prima maatregel. Zeker als tegenwicht voor al die malloten die boa’s en agenten lopen te filmen bij calamiteiten, om deze mensen ” te betrappen op een fout.” Vreselijk irritant, hinderlijk en respectloos.

  2. Die zullen gewoon permanent aanstaan. En wat als ze bij u thuis aanbellen en direct in uw privé filmen? Voortasn gewoon niet meer opendoen en liever helemaal niet meer spreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in