Een van de sporthallen in de Bollenstreek waar in 2015 vluchtelingen werden opgevangen

Bollenstreek – Zo’n 802 opvangplaatsen moeten de gemeenten in de Bollenstreek gaan regelen voor asielzoekers. Dat blijkt uit de Staatscourant waarin de aantallen asielzoekers  staan die moeten worden opgevangen per gemeente en provincie. De behoefte aan opvangplekken is vastgesteld door het ministerie van Justitie en Veiligheid en kan door de nieuwe spreidingswet, die in gaat op 1 februari, in gemeenten gedwongen worden door het ministerie.

In Hillegom moeten 135 opvangplekken worden ingericht, waarvan 11 bestemd zijn voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV’s). Lisse zal 140 opvangplaatsen hebben, waarvan 12 voor AMV’s. Noordwijk zal 275 opvangplekken bieden, inclusief 23 voor AMV’s, terwijl Teylingen 252 opvangplekken zal hebben, waarvan 21 voor AMV’s.

 

32 REACTIES

 1. Ik verwacht van Noordwijk dat ze naar Noordwijkerhout gestuurd worden, want asielzoekers passen toch niet bij een kuuroord.

 2. Krankjorum. We krijgen al nauwelijks bouwprojecten als Bronsgeest of op voormalig tennis terrein Sassem fatsoenlijk van de grond, of neem nou Teydelijk in Voorhout. Doen we 10 jaar of meer over. Hoe ga je dan in vredesnaam 800 man een onderkomen geven dat n beetje aan eisen voldoet. Of wordt dan ineens wel weten en regelgeving aan de kant geschoven? NL moet héél snel de instroom structureel beperken.

  • Het is Brussel die de dienst uitmaakt, en niet Nederland, JAB. We zijn overgeleverd, en hebben niets meer te vertellen.

   • We hebben wel wat te vertellen maar we durven niet want stel je voor zeg! en de deur wagenwijd openhouden! Ook nog eens 12 appartementen op de Weerenstein voor migratieopvang en ga zo maar door. Allemaal doorschuif van de Ter Apel problemen maar instroomeisen durft niemand te stellen. Paarde achter de wagen spannen heet zoiets en met onderbuikgevoel regeren, als je dit regeren kunt noemen.

  • Laatste voorspelling: we komen nu en in de toekomst handjes tekort. Aan de slag JAB of wees lief voor nieuwkomers die jou straks moeten verzorgen.

 3. Wat zijn we toch een zielig volkje,we zitten allemaal in het zelfde schuitje.die 800 honderd komen dr aan en volgend jaar weer en weer en weer.of je nou wil of niet of je nou in Noordwijk of Noordwijkerhout woont.we zijn straks allemaal de …
  En wij zitten ondertussen lekker te mekken over een schelft die er nooit gaat komen en een afgebroken hotel.

 4. Als ze maar eerlijk worden verdeeld en niet alleen in binnen nw hout of de zilk . Want nw Zee wordt overal buiten gehouden in de zuid zijn nog groote stukken grond waar men nog velen een onderdak kunnen vinden of mag dit niet in kuuroord zee .En wat gaan we met onze eigen woning zoekende doen nog maar een paar jaar wachten !!!!!

 5. Idd noordwijk Noordwijkerhout en De Zilk zijn een gemeente en dat van z’n levensdagen niet meer terug gedraaid, daar zorgt de provincie wel voor Of zou je willen dat we helemaal geen geld van de provincie zouden krijgen voor wegen en andere belangrijke dingen, lekker op een eilandje alles zelf beslissen maar geen geld te besteden?

 6. Als ik al deze reacties zie dan staat het schaamrood mij op de kaken. Wij mensen zijn echt verschrikkelijk. We kunnen al niet samen werken met een paar dorpen, denken alleen maar aan ons eigen belang. En we praten over asielzoekers alsof het geen mensen zijn die niets maar dan ook helemaal niets meer hebben.
  Heerlijk om te kunnen reageren vanuit een luie stoel in een warm huis met een kopje koffie voor onze neus.
  Wij mensen maken deze wereld onleefbaar en wij zijn blijkbaar geen haar beter dan de leiders van de landen die oorlog voeren.

  • Nee, nee niet in je eigen achtertuin denk ik. Het is de omgekeerde wereld geworden omdat juist die leiders van die landen niets doen aan hun eigen land en het belangrijker vinden om landje te moeten veroveren, of geloof overtuiging boven het leven van een mens stellen, dus oorlog voeren. Problemen oplossen in eigen landen kunnen ze niet en daarbij speelt cultuurgedrag ook mee, anderen hiermee opzadelen dat gaat prima dan zijn zij er af. Helpen is goed aan mensen die het echt nodig hebben, maar dat zien we niet want iedereen is zielig, ook die uit veilige landen waar we niets tegen doen, dit slaat door en laten we bestaan tot er echt geen geld en ruimte meer is om straks echt hulp te bieden aan die het echte nodig hebben. Zelf willen we niet meer (fulltime) werken maar wel toeslagen innen. Nou die kan je op je buik gaan schrijven want we moeten de pot voor opvang blijven vullen en wat te denken van de zorgkosten en onderwijs waar wij krom voor moeten liggen er nu al schrijnend is in veel gevallen. We geven al veel, dus zeg nou niet eigen belang (en trouwens dat mag ook best, zij we groot mee geworden en kunnen daarom veel hulp bieden) maar het houdt een keer op daar waar waar het niet meer kan qua ruimte en financiële mogelijkheden . Zie je het voor je 25 miljoen in een landje als Nederland, alleen maar stenen, asfalt, wegen met files, milieuproblemen worden nog groter, geen werk en ga zo maar door. Ik probeer optimistisch te blijven en stel mij beschikbaar voor het werken voor een goed doel voor mensen in Nederland met een lichamelijke beperking voor een beetje meer kwaliteit van leven die met soms 120 euro per maand rond moeten komen in een zorginstelling met een eigen bijdrage van 1200 euro. Als ik dan vorige week lees dat een alleenstaande mevrouw uit een veilig land 12 jaar in een AZC heeft gezeten en nu een huis weigert omdat ze dat te klein vindt met 5 kinderen die ze hier allemaal gekregen heeft en niet werkt, dus een uitkering krijgt, dan vraag ik mij af wat er mis is. Dus doe het niet af met kwaadspreken over eigen belang, dat mag ook wel eens om te voorkomen dat je eigen land naar de verdommenis gaat. Meer daklozen, meer illegalen, meer explosies en drugscriminaliteit, wapens, moorden en afrekeningen, diefstal, aanpassingsproblemen, geen werk, geen zorg, geen onderwijs, grotere armoedegroepen, grotere klimaat en milieuproblemen. Als ratten in de val zitten en je weet als het goed is wat dat voor gevolg heeft. We kunnen nu nog hulp bieden, kunnen het nu al niet meer maar en straks allemaal niet meer aan. Regeren is vooruitzien zonder aanziens des persoons maar het is dweilen met de kraan open. Er zegt ook iemand dat andere Duitsland en Zweden 1 miljoen opvangen, hoezo, dat zijn landen die vele malen groter en dunner bevolkt zijn en denk je dat zij er daar blij mee zijn? Er is nog wel wat ruimte in Nederland maar Zuid Holland is in dit opzicht al veel te vol en het gaat niet alleen om ruimte.

 7. Heb huurhuis met 3slaapkamers .ben alleen dus plek zat.kan er altijd wel een of twee helpen.
  Ben alleen bezorgt of ze wel te vertrouwen zijn en niet dat ze mijn huis leeg roven

 8. Allemaal gezanik. Duitsland en Zweden nemen beide 1 miljoen vluchtelingen op. Er is ruimte zat in NL en ook in Noordwijk. Het probleem is dat het land op slot zit. We kunnen iedereen een huis en een baan geven als we weer mogen bouwen. We mogen weer bouwen als het handjevol boeren in NL (100.000 op 18 miljoen mensen?) stopt met stront produceren. Ik heb ook wel eens een andere baan moeten zoeken.

  • Boer zijn is geen baan.. het is een cultuur en een manier van leven. Begin eerst eens over de vele golfbanen. Die produceren geen eten. Die hebben geen enkel nut dan vermaak voor mensen met tijd genoeg.

 9. Deze commentaren bewijzen maar weer eens dat de fusie (Noordwijkerhout, De Zilk met Noordwijk) de grootste blunder van de eeuw is geweest.
  Bewezen is maar weer dat deze 2 bevolkingsgroepen totaal NIET door 1 deur kunnen.
  De cultuurverschillen zijn gewoon veel te groot.
  Dus overheid wees wijs en trek die handel weer uit elkaar en laat Noordwijk(gemeente) nu maar weer haar eigen boontjes doppen, ze hebben de andere twee kernen al genoeg leeg getrokken!!

 10. Arja, al deze reacties hierboven zijn een schreeuw om communicatie. In dit geval met met B en W van Noordwijk maar in breder verband met landbestuurders.
  We begrijpen de genomen beslissingen niet en vragen om uitleg.
  Als we iets begrijpen is er geen schaamrood meer nodig zoals in uw geval.

  • Haha weer iemand die het verschil niet ziet. Wij kunnen vluchten we wel op onze buik schrijven, alhoewel daar misschien wel ruimte genoeg is. Vluchten voor oorlog is bij dit probleem zeker niet altijd aan aan de orde maar de screening en niet terecht terug kunnen sturen. Wij zijn ruimhartig genoeg geweest maar het systeem, zoals bij velen, faalt aan alle kanten.

 11. Oei, oei, foei wat een commentaren zeg! wanneer je werkelijk vluchteling bent door wat voor oorzaak, dan ben je wat blij dat je ergens goed en veilig terecht kan. En dat kan in de Bollenstreek heel goed. Daar gaat het om. Al het andere wat ik hier lees is behoorlijke ruis en draagt niet bij aan een goede opvang. Als het moet en jij moet vluchten, dan ben je blij dat er voor je gezorgd wordt en niet dat je onbedoeld belast wordt met lokaal politiek geneuzel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in