Bollenstreek – De gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen nemen op 11 april deel aan de landelijke ETHOS-telling voor dak- en thuisloosheid. Deze telling brengt in kaart hoeveel mensen er daadwerkelijk geen onderdak hebben binnen de gemeenten. De resultaten worden op 9 oktober gepresenteerd, vlak voor Wereld daklozendag.

Tijdens de ETHOS-telling wordt een “point-in-time-meting” uitgevoerd, wat betekent dat alle deelnemende organisaties op één specifiek moment tellen wie dak- of thuisloos is, of binnenkort dak- of thuisloos dreigt te worden. Gemeentelijke afdelingen, politie, maatschappelijke opvangorganisaties, buurthuizen, woningcorporaties, thuiszorg en maatschappelijk werk dragen bij aan deze telling. De resultaten van deze telling worden gebruikt om beter passende ondersteuning te bieden aan mensen die het nodig hebben.

2 REACTIES

  1. “…..beter passende ondersteuning te bieden”. Het is heel simpel, je niet zo uitsloven voor asielzoekers,Oekraieners en andere vluchtelingen. Hoeveel jongeren wonen noodgedwongen nog thuis wat eigenlijk ‘verkapte’ dak/thuislozen zijn. Bouw eens woningen/flexwoningen voor je eigen mensen…
    Kortom…DOE EENS WAT!

  2. Weten jullie dat niet dan is er geen sociale controle in de bollen streek en politie . Het is gewoon een schande dat dit bestaat in dit land .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in