Bollenstreek – Horecabedrijven in de Bollenstreek starten dit voorjaar met de Food Waste Challenge. Dit project helpt restaurants en hotels voedselverspilling te verminderen en duurzamer te werken. Het initiatief komt van de gemeenten Noordwijk, Lisse, Hillegom en Teylingen en Koninklijke Horeca Noordwijk, Rabobank, Green Leisure Group en Wastewatchers.
Deelnemende hotels en restaurants krijgen begeleiding, tips en oplossingen om verspilling te meten en te beperken. Jaarlijks verspilt Nederland 1 miljard kilo voedsel, wat veel gevolgen heeft voor het milieu.
Inwoners kunnen hun favoriete restaurant tippen om mee te doen aan het project via deze website. Als het restaurant besluit mee te doen, maken de tipgevers kans op een gratis maaltijd. De actie loopt van februari tot mei 2025.
Aanmelden bij te good te go en dan laten ophalen voor een leuke prijs
T zal wel een doel dienen,maar door overheids maatregelingen staat de horeca ook in Noordwijk er slecht voor.
De badplaats is ter ziele en strand ondernemers krijgen dubbele rekeningen,…
Horeca schijnt niet meer te praten met de gemeente,…zal het niet handiger zijn oplossingen te vinden en de kloof te dichten,gemeente maakt toch deel uit van alle toeristische ellende,…
Het laatste abn rapport zegt genoeg,…volger,…
Een schale troost is dat de meeste kust plaatsen een gedateerde indruk maken of te duur publiek aan trekken/appartementen,…