Bollenstreek – Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse volgt de Bollenstreek Omroep een aantal Bollenstrekers die aan het wandelevenement meedoen. Deze deelnemers nemen je graag mee in hun avontuur met foto’s en verhalen. Elke dag lees je op de website van Bo wat zij hebben beleefd en krijg je een sfeerimpressie van de Nijmeegse Vierdaagse.

Loop of ken jij iemand die ook de Nijmeegse Vierdaagse loopt, stuur, met vermelding van naam en woonplaats, een foto van jouw favoriete stukje van de wandeling naar [email protected].

Willem uit Voorhout (30 kilometer)

“Vandaag is het Roze Woensdag. Het weer is prachtig, gelukkig niet te heet en er is geen regen gevallen. De wandeling is goed verlopen, en we hebben geen problemen gehad. We hebben een dagje doorgebracht in Wijchen, dat vlakbij ons hotel ligt.”

“Tijdens de wandeling kwamen we een ontbijtdame tegen die verse appelflappen langs de kant van de weg aanbood na 20 km. In Wijchen was er veel muziek aanwezig, wat erg motiverend was voor ons tijdens de wandeling.”

“Na Wijchen zijn we naar de Waalkade gegaan, waar we allerlei supporters en oud-collega’s uit Marienhaven Warmond hebben ontmoet. Onderweg zijn we vandaag ook weer bijzondere mensen tegengekomen.”

“Morgen gaan we verder, op naar de zeven heuvelen en Groesbeek.”

Charlotte uit Noordwijkerhout (40 kilometer)

“Vandaag gaat de wekker een uurtje later, 04:00 “pas”. We starten vandaag om 05:45. Zoals gewoonlijk voerden we ons ritueel uit van afplakken en aankleden. De blaren die gisteren waren afgeplakt, zagen er gelukkig nog steeds goed uit; de tape was goed blijven zitten.”

“We fietsten weer naar de Wedren om zo snel mogelijk van start te gaan en namen even de tijd voor een kop koffie. Onze route liep via het Radboud ziekenhuis richting Hatert, waar het prettig doorliep.”

“Via het bos vervolgden we onze weg richting Wijchen, waar de pelotons van verschillende defensieonderdelen luidkeels zongen. Ze gaven een lekker tempo aan met hun liederen. Aangezien er veel pelotons uit verschillende landen meedoen, hoorden we deze ook in vele talen.”

“Het was één groot feest in Wijchen, en de menigte droeg ons bijna letterlijk voort. Daar werd ook het defilé afgenomen, wat altijd leuk was om te zien. Ondertussen begonnen mijn blaren weer op te spelen, maar met de feestelijke sfeer om me heen besloot ik door te lopen en niet te wachten op het Rode Kruis.”

“We liepen door naar Beuningen, waar opnieuw een geweldig feest plaatsvond. Hier leek de pijn van de blaren minder, vermoedelijk door de feeststemming. De medische post in Beuningen had een flinke wachttijd van bijna anderhalf uur, dus weer besloot ik door te gaan.”

“Nijmegen was versierd en het publiek enthousiast. Het laatste stuk over de kade richting het centrum was pittig, mede doordat het publiek de looproute gebruikte als “buitenkroeg”. In het centrum vertraagde het tempo enigszins, maar de ABBA-liedjes in de boxen zorgden voor een vrolijke stemming.”

“Terug op de Wedren, checkten we snel uit en haalden we het controle kaartje voor morgen. Op de camping aangekomen ontdekte ik vier flinke blaren. Gelukkig kon ik vanavond terecht bij de verzorgingspost op de camping. We maken ons weer op voor een mooie nieuwe dag morgen.”

 

Patricia uit Hillegom (40 kilometer)

“Op dag twee, woensdag, begonnen we met wat verzuring 😉, maar gelukkig liepen we dit redelijk snel weer uit. We kwamen langs mooie stukken, maar soms waren er ook saaie stukken. Op zulke momenten moesten we onze mindset aanpassen en gewoon doorgaan. Een praatje maken met mensen om je heen hielp om weer wat kilometers verder te komen.”

“Het hoogtepunt was het feest in Wijchen, dat was echt geweldig. Vooral als je bekenden zag en elkaar even kon knuffelen, gaf dat weer nieuwe energie om verder te gaan.”

“Ook in Beuningen was het gezellig met feestende mensen, totdat we in Nijmegen de laatste 4 km liepen. Het ging langzaam vanwege de drukte, en het leek een eeuwigheid te duren, maar uiteindelijk waren we er bijna. De laatste 500 meter en we waren weer bij de finish!”

“Op naar de 7 heuvelen, we gaan ervoor!!”

Debby uit Noordwijkerhout (40 kilometer)

“In alle eerlijkheid moet ik zeggen dat ik zoveel indrukken heb opgedaan van al het feestgedruis en de support in de dorpen dat ik voornamelijk aan het filmen was en minder foto’s heb genomen. Ook had ik daardoor minder energie om verslag te doen.”

“Wat een geweldige sfeer was er onderweg! Wel vond ik het lastig dat op 12 km voor het einde een goed rustmoment hebben genomen, maar toen we terugkwamen in de stoet was die enorm vertraagd en druk, waardoor doorstappen niet meer lukte. Op dat moment zakte de energie uit mijn benen weg.”

“Fantastisch om te zien wat het publiek voor wandelaars kan betekenen. Zonder de andere dorpen tekort te doen, was de tweede dag in Wijchen echt het absolute hoogtepunt. Niet alleen het centrum was uitbundig versierd, maar ook in de woonwijken was geen voortuin of stuk stoep onbezet. Ik had de kilometers moeten tellen, maar er leek geen einde te komen aan de positieve vibe die de bewoners aan ons meegaven!”

Beatrijs uit Voorhout (50 kilometer)

“Na een zeer goede nachtrust ben ik er weer helemaal klaar voor. En ja, het begin is goed met een vlotte start. Na een aantal kilometers achter het Duitse peloton te hebben gelopen, schoten we aardig op en voor we het wisten hadden we al de helft erop zitten.”

“Maar dan komt de bekende extra lus voor de 50 km, en die is wel top. Maar zodra we weer aansluiten bij de 40/30 km is het gedaan met het hoge tempo en wordt het allemaal wat lastiger. Desondanks genieten we volop van de mensen langs de kant van de weg, de muziek en de sfeer. Het is zo fijn dat deze mensen er voor jou zijn. Het lijkt wel alsof je gewoon naar de eindstreep wordt gedragen.”

“Dus vol goede moed op naar dag 3, de dag van Groesbeekse.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in