foto Richard van Egmond

Noordwijk – Wethouder Theo Alkemade heeft maandagmiddag vanuit een graafmachine het startsein gegeven voor de aanleg van de rotonde bij het Vuurtorenplein. 

De bouw van de rotonde kan eerder starten dan gepland, omdat de laatste fase van het werk aan de Parallel Boulevard sneller gaat dan eerder werd voorzien. Als alles volgens plan verloopt, kan de rotonde op 21 april in gebruik worden genomen. Precies op tijd voor het Bloemencorso van de Bollenstreek, dat op 22 april door de streek rijdt.

De rotonde krijgt, volgens de nieuwe landelijke norm, een separate fietsstrook. Dat moet de verkeersveiligheid ten goede komen.

19 REACTIES

 1. Dat worden dus naast de zgn verkeersveiligheid, (kijk naar de toenemende (bijna)ongelukken) ook weer files vanaf Voorhout tot het Vuurtorenplein aankomende zomer🤔

 2. Die Theo die kan er wat van je kan beter huizen gaan bouwen dan al die klote auto’s die Noordwijk aan doen elke dag staan er files van de Noordwijker hoek brug naar zee en dan is het nog genees zomer . Wanneer is Noordwijk binnen eens aan de beurt want het is in de kern elke dag een chaos in de Raadhuis straat . Doe daar eens wat aan dat zee is toch niet meer treden. Een Boulevard is een puinhoop de hoofdstraat alleen maar kleding en schoenen en de rest zijn parkeerplekken wat miljoenen heeft gekost .

 3. Ik wordt kotsmisselijk van al die rotondes echt waar lijkt wel een kermis attractie echt niet leuk ,je moet ze eens gaan tellen vanaf Voorhout het is gewoon vreselijk en je moet echt heel goed oppassen want ze rijden nog als gekken erover heen ook !
  Welke gek dat uitgevonden heeft mag van mij levenslang naar de efteling .

  • Nee joh. Het is er alleen maar veiliger op geworden, maar……de gemeenten moeten niet hun eigen regels hierin maken, want dan raak je het spoor bijster…maar alser hier een GEWONE- en DUIDELIJKE rotonde komt, is het alleen maar toe te juichen

 4. En in het midden dat theehuis waar al jaren een fraaie tekening van is.. of restaurant Copper erop, mooi rond en zo ontstaat er ruimte voor nog een rotonde tussen de Grent en Picképlein. Ze kunnen Janus er ook op zetten!

 5. Rotondes of stoplichten is een interessante discussie. Wanneer je van de Gooweg komt en richting Voorhout wil moet je 4 minuten wachten voor het stoplicht. Dat lijkt me een prima punt voor een rotonde zonder voorrang voor fietsers maar dan begrijpen we het niet meer want op alle rotondes hebben fietsers nu voorrang. Aan de andere kan is het niet zo slecht. Ga eens naar Leiden. Daar zijn de fietsers pas echt de baas.

 6. Deze rotonde gaat levens redden! Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe dit kruispunt enkele jaren geleden aangelegd is en schrok al snel van de onveilige situaties die er elke dag plaatsvonden. Aan de bel getrokken bij de gemeente en die erkende de onveilige situatie. Typisch een voorbeeld van een prachtig ontworpen kruispunt op papier, waar totaal geen rekening is gehouden met de situatie in de praktijk. Fietsers die verkeer van rechts voorrang moesten geven stonden als aangeschoten wild midden op een kruispunt zonder belijning op een rode kale vlakte. Veel mensen zagen de parallel boulevard nog altijd als een voorrangsweg. Er zijn de afgelopen jaren ontelbare bijna botsingen geweest (vooral ‘s zomers elke dag getoeter) en meerdere ernstige ongelukken gebeurd. Deze rotonde is echt niet overbodig, fantastisch dat het nu eindelijk van gaat komen, nu het Vuurtorenplein gelijk even meepakken 🙂

 7. Rotondes bevorderen de voortgang van het verkeer. Stukken beter dan kruisingen met stoplichten. Die bevorderen de kans op files. Daar word ik “kotsmisselijk” van.

 8. Nou beste mensen was van de week weer eens lekker op het strand van Noordwijk.
  En…op de boulevard.
  Is hier een bom ontploft of zo ?!
  Wat ziet die boulevard er armoedig uit daar zeg?
  Om nog maar niet over het hotel oranje soap maar te praten.
  En al die aftandse eet tentjes met verfelooze bloem bakken.
  En zeker al 35 jaar die Beton bunkers van het vuurtoren plein.
  Wat een armoed zooitje.
  Nee dan is het met de strand tenten wel 10x beter gesteld.
  Trouwens mooie rotonde gemaakt daar.
  Nu nog snel de rest.
  Dus gemeente Noordwijk doe je stinkende best.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in