De locatie voor Bronsgeest

Noordwijk – Bij de presentatie op donderdag tijdens de commissievergadering van het stedenbouwkundige plan voor de groene wijk Bronsgeest met 350 eengezinswoningen en appartementsgebouwen met drie tot zes lagen, bleken vooral de 646 parkeerplaatsen achter de woningen een grote uitdaging. Dat is afgesproken en ook op papier gerealiseerd, zei architect Britta van Egmond. En zo liet ze zich ontvallen: ‘Ik had het wel wat groener gewild’. Het bouwrijp maken, begint volgens de gemeente niet eerder dan eind 2024.

Wethouder Alkemade deelde tijdens de politieke vergadering mee dat grondeigenaar Gouden Regen afgehaakt is en van de gemeente op zoek mag naar nieuwe belangstellenden, omdat de gemeente geen interesse heeft.

5 REACTIES

  1. Wethouder Alkemade deelde tijdens de politieke vergadering mee dat grondeigenaar Gouden Regen afgehaakt is en van de gemeente op zoek mag naar nieuwe belangstellenden, omdat de gemeente geen interesse heeft.
    Wie dit snapt ? gaat door naar de volgende ronde.

  2. Ik denk dat ik het snap, de grond zal te duur zijn en in de woonvoorziening moet 30% sociaal gebouw worden. Dat kun je redden door in de hoogte te bouwen. Net als nu fase 1 (18 meter hoog!). Maar dat wil het CDA en VVD niet. Dus wat krijg je dan als gouden regen het aan een ander verkoopt en ze krijgen de bouwpermissie voor elkaar?? Ik denk dat ik ook door ga naar de 3e ronde; dure niet voor de Noordwijkers betaalbare woningen!

  3. Je zou inderdaad verwachten dat de gemeente de grond koopt om zo regie te houden. Maar niet tegen elke prijs. En volgens de wethouder hebben we als gemeente voldoende grond in bezit om regie te houden.

  4. Bouwen bouwen bouwen en niet zeuren komop gemeente Noordwijk zet je nu eens in voor je eigen inwoners betaalbare woningen koop en huur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in