De winnaars.

Warmond – Lucky’s Bowling in Warmond stond de afgelopen twee weken in het teken van de voorrondes en finales van de ‘Dag der Kampioenen’ (DDK) 2023. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Nederlandse Bowling Federatie (NBF) voor alle kampioenen van Nederland. Dit kunnen zowel verenigingskampioenen, als nationaal kampioenen zijn. Met het toernooi sluit de NBF het huidige seizoen af en opent het nieuwe seizoen.

Eind augustus begon de strijd met ruim 150 deelnemers, waaronder jeugd en senioren. Afgelopen zondag was de slotdag met de (halve) finales voor de senioren dames en heren. De dag begon met de halve finales, waarbij de beste zestien heren en dames mochten aantreden. Alvorens zijn de deelnemers verdeeld over twee poules; later op de dag mochten de winnaars van de poules strijden om de titel ‘kampioen der kampioenen’

Voor de NBF is de DDK jaarlijks een van de grotere toernooien. Wedstrijdorganisator Ronald de Groot benadrukt daarom dat Lucky’s Bowling een geschikte plek is: ‘In Warmond heb je twintig banen naast elkaar, waardoor je het speelschema korter en kleiner kunt houden. Er kunnen immers veel meer deelnemers tegelijk spelen, dan op andere bowlingbanen.’ Ook speelster Cheska Tomas-van Geel vindt het een fijne baan, met name door de hoge plafonds en de vele banen. De organisatie bedankte naderhand de bowling voor de fijne samenwerking en kijkt uit naar andere toernooien in Warmond.

Bij de mannen ging de winst naar meervoudig Europees kampioen Jord van Weeren. De eerste plek bij de vrouwen ging naar Bernadette Schijf van Bowling Vereniging Goes.

Foto: Willem Krol

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in