Bollenstreek – De Duin- en Bollenstreek is volgens brandweer Hollands Midden het meest getroffen door de hevige regenval maandagavond. In totaal is de brandweer in de regio voor zestig incidenten opgeroepen.

Bij de Sint Victorkerk in Noordwijkerhout werd dinsdag de schade opgenomen. Door de hoeveelheid water is het plafond van de bijkeuken in de pastorie naar beneden gekomen. Het hele bijgebouw is daardoor ondergelopen. De kerk schat de schade in op enkele duizenden euro’s.

Voor de tweede helft in de dinsdagmiddag en -avond geldt opnieuw code geel vanwege onweersbuien. Woordvoerder Aron van der Maarl van de brandweer adviseert ramen dicht te houden en de auto op een plek te zetten waar minder water kan komen. Verder geeft hij het advies om zandzakken in het toilet te plaatsen om te voorkomen dat bij een overstromend riool het water de huiskamer in stroomt.

3 REACTIES

  1. Deze goede man adviseert om zandzakken in het toilet te plaatsen ? dus die moet je tegenwoordig dan ook al op voorraad houden.Misschien iets voor de gemeente om de zakken compost die je eens per jaar gratis op kunt ophalen te vervangen door zandzakken.

  2. Advies van niks. Als het riool-strontwater eenmaal uit de wc-pot stroomt helpen die paar zandzakken niet. Heb zelf een keer meegemaakt bij zeer hevige regenval dat er een terugslag via het riool plaatsvond in mijn huis. Geen redden aan. Vloerbedekking naar de filistijnen en het behang. Drama. Gelukkig goed verzekerd. Maar wat een ellende.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in