Burgemeester Carla Breuer (foto: gemeente Teylingen)

Sassenheim – Burgemeester Carla Breuer gaat langs bij het Rijnlands Lyceum Sassenheim voor een speciale activiteit rond 1 juli. Op deze dag wordt voornamelijk het afschaffen van de slavernij herdacht. In 2023 is er al gekeken naar eventuele activiteiten rond de herdenking, maar dat is niet van de grond gekomen. Daarom heeft het college van B&W besloten om zelf initiatief te nemen.

In twee lessen zullen vijfdejaars VWO-leerlingen de NTR-documentaire ‘Drie Vrouwen’ bekijken en hierover in gesprek gaan. Daarnaast maken zij een wandeling door Park Rusthoff, begeleid door Stichting Oud Sassenheim, die meer vertelt over de geschiedenis.

De documentaire belicht een familie die eigenaar was van een plantage met tot slaaf gemaakten. Park Rusthoff was ooit eigendom van een voormalige plantagefamilie. Ter nagedachtenis aan de tot slaaf gemaakten is een gedenkbord in het park geplaatst.

In overleg met het Rijnlands Lyceum zal burgemeester Breuer op 3 juni 2024 aanwezig zijn om samen met de leerlingen de tweede helft van de documentaire te bekijken en hierover in gesprek te gaan. Op 10 juni 2024 zal de burgemeester met de leerlingen door Park Rusthoff wandelen, waar Stichting Oud Sassenheim meer zal vertellen over de geschiedenis van het park en de familie die het in eigendom had.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in