archieffoto

Hillegom – Burgemeester Van Erk heeft donderdag een woning, diverse opstallen en het bijbehorende erf aan de Leidsestraat gesloten voor de duur van 3 maanden. De burgemeester heeft dit gedaan omdat de politie op 20 oktober 2022 op diverse locaties op het perceel hennep en henneplanten aantrof. Ook trof de politie op verschillende plekken op het terrein spullen voor het kweken van hennep en een voormalige hennepkwekerij aan. De aanwezigheid van drugs en zulke kwekerijen zorgen voor een onveilige woonomgeving voor omwonenden. Ook bestaat een grotere kans op brand. Daarom heeft de burgemeester ingegrepen. 

Mede dankzij een binnengekomen anonieme melding kon de drugs (hennep) en de voormalige hennepkwekerij worden opgespoord. Deze meldingen zijn belangrijk voor de gemeente en haar partners in de aanpak van dit soort georganiseerde criminaliteit. De gemeente en haar partners kunnen het echter niet alleen. Dus heeft u een vermoeden van drugshandel, een hennepkwekerij of een andere vorm van drugscriminaliteit in een pand? Meld het ons dan. Dit kan anoniem via www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.

6 REACTIES

  1. Drugs criminaliteit. Wat een flauwekul. Het duurt echt niet meer zolang voordat cannabis legaal wordt. En die burgemeester is ook niet van deze wereld. Neem alle illegale dingen in beslag hou het in de gaten maar laat die mensen daar gewoon wonen. En voor die verrader heb ik ook geen goed woord over.

  2. Lekker opgeblazen varhaal dit, iets wat in feite 10 buiten planten betreft + een deel oogst daarvan en te samen in beslag zijn genomen. Er heeft welliswaar een bloembolllen kwekerij gezeten jaren terug, en daar hebben ze ook lampen en oud spul van meegenomen. Alles leuk en aardig maar een weldenkend mens weet dat die paar planten buiten nooit voor brandschade zouden kunnen zorgen. dus zeer onterecht zijn er nu mensen uit hun huis gezet voor zo een zeer onproportioneel besluit. Jammer dat de schrijver niet even de moeite heeft willde doen om de betrokkene hierover te spreken. Want dan weet de lezer in iedergeval hoe het echt zit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in