De nieuwe woningen die in het Julianahof moeten komen (afbeeldingen Van Rhijn Projectontwikkeling/archief).

Noordwijk – Stichting Burgerbelang Julianahof maakt zich zorgen om eventuele wateroverlast, als gevolg van de nieuwe plannen om te bouwen in hun omgeving in Noordwijk. Dat laat het initiatief van de inwoners weten via een brief aan de gemeenteraad, die ze zelf ‘een noodkreet’ noemen. Het is een nieuwe stap in een langlopende zaak, waarin al vaker kritiek werd geuit vanuit de inwoners op plannen om te gaan bouwen in het Julianahof.

In het Julianahof moeten volgens de plannen onder andere tien sociale huurwoningen komen. In de brief vertelt de stichting dat de burgers zich ‘gefopt, vernederd en op het verkeerde been gezet’ voelen, omdat het college van B&W de plannen nog voor het nieuwe jaar wil behandelen.

Burgerbelang Julianahof zegt dat ze erachter zijn gekomen dat het Julianahof extreem laagliggend gebied is en kan worden aangemerkt als waterrisicogebied. Daarnaast zegt de stichting van meerdere omwonenden in de buurt te horen dat ze kampen met wateroverlast. Ze zeggen dat deskundigen bevestigen dat er adequate maatregelen moeten komen.

De stichting zegt graag alternatieve scenario’s met de gemeenteraad te willen bespreken.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in