Hillegom – De anterieure overeenkomst tussen de ontwikkelaar en de gemeente Hillegom inzake het centrumproject Dunantstaete is in concept klaar. Zodra de overeenkomst is  getekend, wordt deze gedeeld met de gemeenteraad. Dit antwoorden B&W van Hillegom op vragen van GroenLinks. Deze fractie maakt zich zorgen over het feit dat 3,5 jaar na het verstrekken van het eerste krediet nog steeds geen definitief plan bekend is en geen overeenkomst is ondertekend.

Omdat sinds de verstrekking van het krediet de bouw- en materiaalkosten flink gestegen zijn, kan dit aanleiding zijn voor de ontwikkelaar om de gemeente te vragen om een hogere bijdrage, aldus het college. Zo ja, dan wordt gekeken of dit terecht is. Op eventuele overige financiële risico’s wil het college pas ingaan als de anterieure overeenkomst is getekend.  B&W gaan uit van zo min mogelijk risico voor de gemeente.

Het plan Dunantstaete omvat een herontwikkelingsplan voor een deel van de Hoofdstraat. Ook  moeten er 36 appartementen worden gebouwd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in