Noordwijk – B&W van Noordwijk brengen een positief advies uit over gewijzigde bouwplannen van Residence van Oranje.

Door sterk gestegen bouwkosten en een veranderde markt ligt de bouw van Residence van Oranje sinds de zomer van 2022 stil. De ontwikkelaars hebben daarom het bouwplan op een aantal punten aangepast. Een aantal appartementen wordt iets kleiner en andere appartementen worden samengevoegd. Daardoor krijgt het hotel acht extra hotelsuites. Daarnaast wordt er in plaats van twee ondergrondse parkeerlagen, maar een parkeerlaag gerealiseerd. Door een tussenlaag te bouwen, blijft het aantal parkeerplaatsen gelijk. Voordeel is dat minder diep hoeft te worden gebouwd, waardoor bouwoverlast en bouwtijd flink worden verminderd. De aanpassingen in het bouwplan en het omdraaien van de rijrichting uit de uitrit hebben bovendien geleid tot overeenstemming met drie bezwaarmakers.

Rond de zomer moet de bouw van Residence van Oranje starten. De verbouwing van het hotel loopt volgens planning. Er wordt gestreefd naar heropening in de tweede helft van 2023.

6 REACTIES

  1. Sociaal daar hebben ze in Noordwijk een hekel aan .Hier wordt even een bouwplan gewijzigd om dat ze niet uitkomen met hun geld .Als alles zo gauw gaat waarom moet dat huizen bouwen zo lang duren .Maar ja het is geen gezicht langs die boulevard die kale vlaktes aan de Achter weg dat is helemaal schandalig om daar nog niet begonnen is met huizen tebouwen .Heren wedhouders ga jullie schamen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in