In het tv-programma Podium Bollenstreek zijn cabaretier Esther van der Voort en voorzitter van bestuur van museum De Zwarte Tulp in Lisse, Herman Hollander, te gast.

“Mama is boos” is het cabaretdebuut van Esther van der Voort uit Noordwijk, een comédienne, single moeder en voormalig ambtenaar. Met een pijnlijk humoristische blik reflecteert Esther op wat echt belangrijk is in het leven en of ze altijd de juiste keuzes heeft gemaakt. Waarom trouwde ze? Waarom koos ze voor nog een kind? Als alleenstaande moeder van vier is het dagelijks leven een emotionele achtbaan. In deze show uit Esther haar woede op haar kinderen, haar ex, de kassière, haar navigatiesysteem, haar baas, maar vooral op zichzelf.

De tentoonstelling “Tussen de Bollen” bij Museum De Zwarte Tulp in Lisse belicht ruim dertig unieke werken van de beroemde schilder van bloembollenvelden, Anton L. Koster. Koster was een meester van het impressionisme en zijn specialiteit lag in het vastleggen van de kleurrijke bollenvelden. De expositie combineert deze werken met boeiende animaties en cultuurhistorische verhalen, waardoor bezoekers een dieper inzicht krijgen in het leven en werk op de bollenvelden, vanuit het perspectief van lokale bewoners en arbeiders. “Tussen de Bollen” is te bewonderen van 24 maart tot en met 8 september.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in