Foto: Charles Nieuwenhuizen

Lisse – Tussen de buien en windvlagen door wordt er hard gewerkt op het terrein van Kasteel Keukenhof. Over twee dagen lopen dagelijks ruim 20.000 bezoekers over het festivalterrein voor de achttiende editie van het Castlefest. Ondanks het wisselvallige weer is de organisatie er helemaal klaar voor.

‘Natuurlijk hebben we een slechtweerplan, maar we gaan er natuurlijk niet vanuit dat te gebruiken. De zon schijnt altijd tijdens het Castlefest.’ Femke van Hilten, één van de organisatoren van het Castlefest, is er helemaal klaar voor. Trots loopt ze over het festivalterrein waar over twee dagen mensen uit allerlei verschillende kanten van de wereld naartoe komen voor het fantasyfestival. ‘Vorig jaar kwamen er mensen uit Australië speciaal naar Nederland voor dit feest. Er is ook altijd iemand uit Saudi- Arabië, die helemaal fan is. Natuurlijk is hij er dit jaar weer’, vertelt ze enthousiast. 

Dat het festival niet onopgemerkt is gebleven, blijkt ook uit de kaartverkoop. De fanatic, passe-partout en zaterdagtickets zijn al uitverkocht. Alleen tickets voor het evenement op vrijdag 4 en zondag 6 augustus zijn nog verkrijgbaar. Het feest staat bekend om haar sprookjesachtige karakter en verklede bezoekers, maar het is niet verplicht om de verkleedkist open te trekken bij een bezoekje. ‘Het gaat erom dat iedereen zichzelf is’, vertelt Van Hilten. ‘Dus, als jij verkleed wil komen als piraat, jonkvrouwe of pickachu dan kan dat en niemand kijkt raar op. Maar als je in een spijkerbroek wil komen is dat net zo okay. Ik hoop voor de bezoekers dat het gewoon voelt als thuiskomen.’ 

Foto’s: Charles Nieuwenhuizen

Meer weten over het festival? Luister hieronder naar het audio-interview van verslaggever Nick Vink met Femke van Hilten: 

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in