Noordwijkerhout – Het CDA kiest voor een nieuw zwembad en het zo lang mogelijk laten staan van de Tijdelijke Schelft. Dat heeft de partij daags voor de vergadering waarin de beslissing valt, laten weten. Voor een nieuwe Schelft is 594.200 euro meer per jaar nodig dan begroot. Over 40 jaar is dat 23 miljoen, schrijft het CDA en ze kiezen in het kader van goed rentmeesterschap voor een tussenoplossing.

Zolang de Tijdelijke Schelft blijft staan wordt 20 procent van het jaarlijkse positieve saldo van de gemeente gereserveerd voor de bouw van een permanente hal. Ook het verschil in exploitatie tussen een nieuwe hal en geen hal moet daar jaarlijks bij opgeteld worden. Er moet ook overlegd worden met de gebruikers van de tijdelijke hal om het gebruiksgemak te verbeteren. Verder vindt het CDA dat Noordwijk het gesprek aan moet gaan met buurgemeenten om een bijdrage in de kosten omdat een nieuw complex inclusief zwembad een maatschappelijke functie vervult in de regio.

Eerder kwam de VVD ook met een voorstel. De liberalen willen wel een nieuwe Schelft en zwembad en ze hebben daarbij ook een overzicht hoe dat betaald kan worden. Dinsdagavond beslist de gemeenteraad over zwembad en Schelft.

3 REACTIES

  1. Weer overleggen en berekeningen over 40 jaar waanzin ga bouwen een zwembad en een sporthal zo snel mogelijk dat geleuter afgelopen jaren heb al klauwen met geld van de burgers gekost

  2. CDA spaart graag kijk maar naar Boekhorst noord grond kopen en er niks mee doen , Noem je dat sparen het heeft al klauwen met geld gekost dat stuk grond alleen al van de rente hadden jullie een sporthal en een zwembad kunnen bouwen .Dus praat me niet over sparen want daar komt niks van .

  3. Prima doordachte oplossing van het CDA. Het zou waanzin zijn om 23 miljoen nu al te gebruiken. Er zijn nog andere en belangrijkere prioriteiten in de samenleving dan een sporthal en een drammende carnavalsvereniging Ik denk dat dinsdagavond 4 juli deze motie wordt aangenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in