Noordwijk – Sebastiaan Duivenvoorde van het CDA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het Noordwijkse college van B&W over het onderhoud van planten en bloemen in de zogenoemde Groene Long in de wijk Duinpark. Een aantal jaren geleden is de Groene Long gerenoveerd, maar volgens het CDA is er een aantal zaken niet op orde en vraagt de partij het college of er actie kan worden ondernomen.

Tijdens de renovatie van de Groene Long was er nieuw groen aangeplant, maar volgens de partij zijn veel planten alweer overleden. Ook zou het pas aangelegde looppad al slijtage vertonen. Volgens het CDA zouden onkruid en brandnetels er overheersen in de zomer en vraagt daarom of er vaker gesnoeid kan worden. Ook zou het onkruid het bijenlint verstoren. Wat een bloemenzee voor insecten moet zijn, is volgens de partij hier alleen maar onkruid.

7 REACTIES

 1. En ook de fiespaden in Noordwijk die worden steeds. Smaller van het onkruit onder houden hoort er bij maar dat zijn ze een betje kwijt .

 2. Wat was het een mooi parkje. Jammer dat landschapsarchitecten daar andere bedoelingen mee hadden. De bloemen waren alleen het eerste jaar daar. Nu is het een verwaarloosd gebied. Zo jammer.

 3. Ik hoop dat de Nes ook groen blijft ondanks de bouwplannen. Kernen Noordwijk wordt steeds voller met bebouwing. Mi is het belangrijk om een groene buffer tussen Zee en Binnen te houden.
  Misschien een park van maken. En de bebouwing
  Verplaatsen naar Bronsgeest dan is bij binnenkomst Noordwijk de bebouwing links en rechts in evenwicht.

 4. Niet alleen in het Duinpark zijn de plannen m.b.t tot het groen op heel veel fronten mis gegaan.
  Ook in de Grashoek is er een paar jaar geleden groen aan de buitenranden weg gehakseld en hier zouden kruiden rijke gebieden voor terug komen! Welnu alleen maar gras geen kruid te zien, ja onkruid. Ook een aantal rotonde,s hebben met dit probleem te maken o.a rotonde Duinweg Northgodreef. Ik denk dat er in de organisatie onvoldoende kennis over het groen bestaat. Ook kan er in het toezicht op onderaannemers nog veel verbeteren is mijn ervaring

  • Afgelopen jaar via Fixi gemeld bij de gemeente, aangezien het nu een uitlaatplek voor honden is geworden, het ene baasje ruimt het op en een ander denkt “Zoek het maar uit”!
   nav melding werd er gereageerd dat we geduld moesten hebben, omdat het een droge zomer was geweest!
   Maar na de winter en de hoeveelheid neerslag tot op heden alleen nog maar onkruid te zien, gemeente svp toch maar aktie ondernemen!😡

 5. Dat krijg je als je alles maar uitbesteed en er geen kennis meer is als je plant moet je ook water geven in Nw Hout is voor duizende euro’s naar de filistijnen gegaan Maar ja het is makkelijk uitgeven van andermans geld . En als je tekort geld in kas hebt verhoog je de belastingen .Ga eens met een bezem door dat gemeentehuis en neem een echte vakmensen aan .

 6. En zijn er al antwoorden?
  Ook dit voorjaar/zomer niets gebeurd behalve een cirkel en strook gras weggehaald, waarvoor geen idee

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in