NOORDWIJK – De rechtbank heeft dinsdag een 37-jarige man uit Noordwijk veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, voor het online misbruiken van achttien minderjarige slachtoffers. Het Openbaar Ministerie (OM) had zes jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen de man geëist.
Meisjes van 12 tot 15 jaar oud stuurden Michael L. expliciete naaktfoto’s en video’s, omdat ze in de veronderstelling verkeerden dat ze meededen aan een winactie. Ze dachten dat ze bijvoorbeeld merkschoenen konden winnen.
In een aantal gevallen dreigde de man hun intieme beelden online te zetten als ze niet meer wilden sturen. Deze praktijk staat bekend als ‘sextortion’. De rechter sprak van een groot maatschappelijk probleem. ‘Er zijn mensen die het met heel verkeerde bedoelingen op kinderen hebben gemunt.’
De man ging op verschillende manieren te werk en volgens de rechtbank deed hij dat vijf jaar lang zeer berekenend en georganiseerd. Soms deed hij zich voor als een 15-jarige jongen die zijn bovenlijf toonde. ‘Zodra meisjes naaktbeelden stuurden, zaten ze meteen klem en moesten ze steeds meer sturen’, zei de rechter.
L. zou drie van de achttien geïdentificeerde meisjes zo hebben verleid om voor hun eigen camera te masturberen. Anderen maakte hij wijs dat iemand hen kon helpen bij het verwijderen van naaktfoto’s van het internet, maar ze moesten in ruil voor deze ‘service’ nóg meer naaktfoto’s sturen.
Bij de man zijn 352 foto’s en 75 video’s gevonden, ook van meisjes die de politie niet wist te identificeren. De rechtbank legde de man geen tbs op, omdat bij hem geen stoornis kon worden vastgesteld.
Als het nodig is, wordt de man wel na zijn celstraf onder toezicht gesteld, nu de rechtbank hem een zogeheten gedragsbeïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel heeft opgelegd.

3 REACTIES

  1. Met zulke lage straffen is dit tuig niet uit te roeien. Slap zooitje met zo;n lage straf!! 18 jonge meiden naar de bliksem geholpen! 50 x Bah!!!!

  2. Als er zo n een al geen stoornis heeft wie dan wel wat een rechtspraak . Zet hem maar bij een een paar harde jongens in de gevangenis .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in