Noordwijkerhout – Het centrum van Noordwijkerhout krijgt nieuwe, inzinkbare palen. Die worden geplaatst om het centrumgebied tussen 12.00 en 18.00 uur autoluw te maken. Dit moet de leefbaarheid, veiligheid en aantrekkelijkheid van het centrum ten goede komen. De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd: 

  • Fase 1: van maandag 27 mei tot en met vrijdag 31 mei 2024 op de locatie Dorpsstraat/Herenweg. 
  • Fase 2: van maandag 3 juni tot en met vrijdag 7 juni 2024 op de locatie Dorpsstraat/Viaductweg. 

Tijdens de werkzaamheden zal het eenrichtingsverkeer tijdelijk worden opgeheven om de parkeergarages bereikbaar te houden. Om de verkeersdruk in het centrum te verminderen, wordt gevraagd om auto’s op De Brink te parkeren. Voor de zomer moeten de palen werken. De bediening zal via kentekenregistratie verlopen. 

6 REACTIES

  1. Prima idee. Dit idee moet ontsproten zijn uit de hersens van Noordwijkerhoutse gemeenteraadsleden. Ho, ho ….hoor ik Noordwijkers al denken, wij hebben ook raadsleden. Dat is zo, maar die hebben overwegend oog voor de Noordwijkse ( afbraak) gemeente.

    • Je hebt vokomen gelijk Thea. HET centrum van gemeente Noordwijk is in Noordwijkerhout, rond de Witte Kerk. Noordwijk heeft geen gezellig centrum.

    • Met een auto met invalidenkaart kon je sowieso al niet parkeren in de Dorpsstraat, Zeestraat en een groot deel van de Havenstraat, en ben je zoals ieder andere automobilist aangewezen op de parkeergarage, Markt-en Landbouwplein. Met een scootmobiel en een rolstoel kan je gewoon langs de palen rijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in