Hillegom – Om meldingen over Openbare Ruimte beter af te handelen en herhaalde meldingen te voorkomen, heeft wethouder Dijkshoorn aangekondigd te onderzoeken hoe melders kunnen worden bereikt nadat het probleem is verholpen. Met deze aanpak hoopt het college niet alleen de afhandeling van meldingen te verbeteren, maar ook de communicatie met de inwoners te optimaliseren.

Uit recent onderzoek van de Rekenkamercommissie Hillegom en Lisse naar Fixi-meldingen over de Openbare Ruimte blijkt dat het aantal meldingen tussen 2018 en 2021 aanzienlijk is gestegen in Hillegom. In 2018 waren er 79 meldingen per duizend inwoners, terwijl dit aantal in 2021 was gestegen tot 336.

Niet alleen nam het aantal meldingen toe, maar ook de afhandeling ervan duurde langer. In 2018 bedroeg de gemiddelde afhandelingstijd 13 dagen, terwijl dit in 2021 was gestegen naar 16 dagen.

Fixi is een platform waarop inwoners problemen in de openbare ruimte kunnen melden, variërend van kapotte straatverlichting tot zwerfafval.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in