Van links naar rechts: Cors van der Putten, Rob Veldhoven en burgemeester Lies Spruit (Foto: Willem Krol)

Lisse – Burgemeester Lies Spruit heeft vrijdag Cors van der Putten en Rob Veldhoven Koninklijk onderscheiden. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse ledenavond van de Harddraverijvereniging Lisse e.o. in het Poelhuys. Beide heren zijn gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Van der Putten en Veldhoven zijn beiden al tientallen jaren als vrijwilliger actief bij de Harddraverijvereniging. Vrijdag traden ze af als commissievoorzitter en bestuurslid.

De motivaties die de gemeente Lisse geeft voor de onderscheidingen zijn als volgt:

C.A. (Cors) van der Putten

De heer Van der Putten is al 40 jaar een zeer gewaardeerd en buitengewoon actief vrijwilliger binnen de vereniging. Een aantal jaren was hij commissiemedewerker waarbij hij tal van evenementen organiseerde in de feestweek. Zijn inzet en kwaliteiten leidden ertoe dat hij werd gekozen als bestuurslid van de vereniging. Op 15 december 2000 trad hij toe tot het bestuur als commissievoorzitter. Gedurende 22 jaar wist hij mensen te motiveren en verbindingen te leggen met organisaties die willen bijdragen aan de evenementen die de Harddraverijvereniging organiseerde en die door hem worden gecoördineerd. Binnen het bestuur nam hij nieuwe bestuursleden onder zijn hoede en was hij een belangrijke mentor voor hen. Daarnaast heeft de heer Van der Putten zich een aantal jaren ingezet als voorzitter van het bestuur van pensionstal Stal & Weide in Lisse en als coördinator van een aantal evenementen tijdens het jubileumjaar in 1998 van ‘800 jaar Lisse’.

RF.J. (Rob) Veldhoven

Gedurende 15 jaar heeft de heer Veldhoven zich actief ingezet voor de Harddraverijvereniging Lisse als bestuurslid en in de functie van voorzitter van de kermiscommissie. Als kermisvoorzitter is de heer Veldhoven speciaal verantwoordelijk voor de organisatie van de kermis in Lisse. De kermis in Lisse is de grootste kermis in de Bollenstreek en neemt in de jaarlijkse feestweek een centrale plaats in. Een dergelijk evenement vereist een gedegen voorbereiding en de heer Veldhoven is daar gedurende het hele jaar mee bezig. De heer Veldhoven was tevens in de jaren ’90 actief als bestuurslid van Jumping Indoor Lisse.

De heren Van der Putten en Veldhoven hebben als bestuurslid en commissievoorzitter de vereniging en haar vrijwilligers met groot enthousiasme aangestuurd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in