Presentator Bart van der Pol maakt al vele jaren het programma bij RTV Katwijk. Hij is geen onbekende in Noordwijk en Noordwijkerhout. Toen het Lido nog bestond werden daar door de Stichting Country Music Promotion Rijn- en Bollenstreek regelmatig countryavonden georganiseerd met optredens van bekende artiesten. Het Lido moest echter verdwijnen en de stichting is na een zoektocht voor een alternatieve geschikte locatie verhuisd naar de Schelft in Noordwijkerhout. Bart is jarenlang bij de organisatie betrokken geweest.

Opzet van het programma

Dan naar het programma zelf. Getracht is het programma zodanig op te zetten, dat alle aspecten van de countrymuziek aan bod komen. Na een lekkere binnenkomer met meestal nieuwe tracks van goede artiesten komen de onafhankelijke artiesten aan bod. Daar tussendoor wordt een gospelsong van de week gedraaid. In de rest van het tweede uur, met bekendere artiesten, komen diverse stijlen van countrymuziek voor het voetlicht zoals: traditionele country, cajun, texmex en rockabilly.

Het tweede uur is meestal rustiger met ballads. Natuurlijk ontbreekt daarin niet de aandacht voor oudere artiesten en hun muziek. In een speciaal gedeelte van het tweede uur wordt aandacht besteedt aan de akoestische muziek. In het akoestische blok wordt veelal bluegrass en folk gedraaid. Tegen het einde van het programma wordt een maand lang een track van een Nederlandse artiest in het zonnetje gezet “De Windmill aandachtschijf van de maand”. Iedere maand besteden we ook extra aandacht aan een favoriete CD, waarvan iedere week een andere track gedraaid wordt.

De laatste uitzending van de maand gaan we met de muziek terug in de tijd. Muziek die de luisteraars lang niet gehoord hebben komt dan voorbij.

Award
Het programma “Country Festival” heeft in 2001 de DCMA-Award gewonnen.
Deze award werd jaarlijks uitgereikt aan het beste countryprogramma van de lokale omroepen in Nederland. De redactie van het maandblad “Country Gazette” organiseerde ieder jaar in samenwerking met de Dutch Country Music Association (DCMA) de Dutch Country Music Poll.