Omroep West en dé lokale omroep van de Bollenstreek BO voeren samen met andere lokale omroepen vijf dagen lang actie voor Stichting Sintvoorieder1. Tijdens de actieweek worden cadeaus ingezameld voor kinderen die anders geen cadeau krijgen met Sinterklaas; kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien.

Iedereen kan een cadeau doneren van maandag 20 november t/m vrijdag 24 november tussen 9.00-17.00 uur in de studio van Bo aan de Schoolstraat 2 in Noordwijk. Op woensdag tot en met vrijdag kom je dan ook op TV (als je dat wilt). De te doneren cadeaus zijn voor kinderen van 0 tot 18 jaar, met een waarde van maximaal 25 euro. De cadeaus moeten nieuw of als nieuw zijn en je hoeft deze niet in te pakken, zodat Stichting Sintvoorieder1 hiervan mooie pakketten kan samenstellen per leeftijdsgroep. In Hillegom is een extra inleveradres bij the Read shop aan de Hoofdstraat.

Deze worden door tussenkomst van maatschappelijke partners, zoals de Voedselbanken en (crisis)opvanghuizen, aan kinderen uitgereikt die normaal gesproken geen cadeau op 5 december ontvangen. Het doel is om met de actie 50.000 cadeaus in te zamelen. Help je ook mee? Je kunt natuurlijk zelf doneren, maar je kunt ook een deelactie organiseren bijvoorbeeld door cadeaus in te zamelen bij je sportclub, de muziekvereniging of samen met collega’s. Je kunt deze dan allemaal tegelijk in de uitzending komen doneren.