Foto: NHC Communicatie

Noordwijk – Het eerste damesteam van de Noordwijkse Hockeyclub (NHC) heeft door HC Haarlem te verslaan zich verzekerd van het kampioenschap. NHC won zondag in Haarlem met 1-2.

Het was een apart gezicht direct na de gewonnen uitwedstrijd tegen Haarlem. Direct na het fluitsignaal klonterden de dames samen rondom de telefoon van één van de coaches.
Gezamenlijk en live maakten de speelsters en begeleiding de laatste seconden mee van de wedstrijd van concurrent Groen Geel. Het verdict… gelijkspel, dus de dames van NHC pakken het kampioenschap in de Eerste klasse A.

De hockeysters van de Noordwijkse Hockey Club (NHC) kunnen dit seizoen hun geluk niet op. De dames pakken het kampioenschap en promoveren voor de derde keer op rij naar een hogere klasse. Nu naar de Overgangsklasse. “Ik ben ontzettend trots op ons team. We hebben dit seizoen keihard gewerkt en deze overwinning is een beloning voor al onze inspanningen. De dames hebben vandaag laten zien wat je met teamwork en doorzettingsvermogen kunt bereiken. Hard werken en een aanstekelijke teamgeest heeft gezorgd voor dit welverdiende kampioenschap en promotie” zegt de trotse coach Sander van den Elshout.

“En, alvast vooruitkijkend naar volgend jaar…, daar staat ons een prachtige uitdaging te wachten. Maar nu eerst genieten van dit succes” zegt coach Eric Kruis. “Wat het zo extra mooi maakt, is dat de meeste dames van het team al vanaf de jongste jeugd samenspelen en uit Noordwijk komen.”

NHC won zondagmiddag voor de 14e keer dit seizoen en maakte er tegen Haarlem een spannende wedstrijd van. Na een vroege achterstand bogen Noordwijks door treffers van Julia Antheunissen en Jasmijn Verdoes de stand om in Noordwijks voordeel.

Volgende week na de thuiswedstrijd tegen Crayenhout (aanvang 12:45) worden de dames gehuldigd.

Hieronder het radio-interview:

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in