Lisan Alkemade in actie, foto Oranje Pictures

Bollenstreek – Drie voetbalsters uit de Bollenstreek zijn geselecteerd om te spelen voor Jong Oranje vrouwen begin april. Jonna van de Velde uit Noordwijkerhout, Rosa van Gool uit Sassenheim en Lisan Alkemade uit Lisse zitten bij de selectie voor de oefenduels tegen Noorwegen en België.  

De drie waren in het verleden al te bewonderen op de velden in de Bollenstreek. Jonna van de Velde speelde namelijk in de jeugd van VVSB en speelt nu samen met oud Ter Leede speelster Rosa van Gool op het middenveld bij Ajax. Doelvrouw van PSV, Lisan Alkemade, speelde op haar beurt in de jeugd van FC Lisse.  

In 2021 werd Lisan Alkemde na onderzoek van de NOS al bestempeld als één van de meest talentvolle doelvrouwen van Nederland. In het rijtje waar volgens de NOS de twintig meest talentvolle vrouwen van Nederland staan, werd vorig jaar ook de twintig jarige Rosa van Gool aan toegevoegd. 

De jong Oranje vrouwen spelen op donderdag 4 april in Hamar tegen Noorwegen en op maandag 8 april tegen België in Katwijk.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in