Het planten van de eerste bollen

Hillegom – De eerste tulpenbollen voor het decor van het Vier De Lente Festival zijn woensdag geplant. Het muziekfeest van 12 en 13 april volgend jaar zal zich, in tegenstelling tot voorgaande jaren, nu volledig tussen de bloembollen afspelen. De verandering in de opstelling van het podium zorgt er wel voor dat er minder kaarten beschikbaar zijn voor het evenement. Naar schatting worden zo’n miljoen bollen geplant voor het decor. 

Een belangrijk aandachtspunt van de organisatie van Vier De Lente is het betrekken van jongeren bij de bollensector. In samenwerking met Greenport Duin en Bollenstreek organiseren ze een lesprogramma op meerdere basisscholen over de bollensector. Zo houden de groepen 7 en 8 een Tuinbouw Battle, waarbij de kinderen proberen de mooiste tulpenbollen zelf te kweken. Het kweken wordt gedaan in de klas met behulp van een speciale teeltkar. 

In totaal zijn er voor het festival 600 tickets per dag beschikbaar. Onder andere Numidia, StukTV en de Hillegomse Jeffrey Parmentier zullen optreden. Op 12 april staat het feest in het teken van een vroegbloeiersthema. Alle leeftijdsgroepen zijn welkom en er wordt geen alcohol geschonken. Op 13 april wordt er wel alcohol geschonken en is de minimale leeftijd dan ook 18 jaar. 

Onze verslaggever vroeg bollenkweker Ton Hulsebosch of de jongeren een beetje bekend zijn met de bollensector:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in