Warmond – De Haven, een huis in Warmond voor mensen met een verstandelijke beperking, bestaat vijfentwintig jaar. Op Dorpsstraat 24 was ooit de Raiffeisenbank gevestigd en later het politiebureau. In 1999 verbouwden de ouders van Marlies het pand tot een onderkomen voor hun dochter en nog zes andere bewoners.

De huidige bewoners – in leeftijd variërend van 22 tot 48 jaar – zijn afkomstig uit Warmond en omgeving. Met ondersteuning van een aantal professionele zorgverleners leven zij zo zelfstandig mogelijk. Ze hebben allen een eigen kamer, keuken en badkamer. Ook is er een gezamenlijke ruimte om te eten en te ontspannen. Overdag zijn de meeste bewoners aan het werk. Een aantal bij Jottem in Oegstgeest, anderen via Raamwerk en in een supermarkt. 

In dit jubileumjaar zetten de ouders zich in om vrijwilligers te vinden. Mensen uit Warmond of omgeving die samen met een bewoner bijvoorbeeld af en toe een flinke wandeling willen maken, de hond uit laten, muziek maken of spelletjes doen. Voor meer informatie over vrijwilligerswerk in De Haven: Marlies Kleine, telefoon 06 41080215, [email protected].

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in