Noordwijk – Bij het gemeentehuis werd woensdagochtend een demonstratie en uitleg van de nieuwe ‘scanauto’ gegeven.  Wethouder Theo Alkemade lichtte de modernisering van het Noordwijkse parkeersysteem uit.

De scanauto gaat de komende weken proefrijden maar pas officieel wordt de wagen ingezet in september. Het systeem deelt geen boetes uit maar geeft auto’s aan bij handhaving die dan zelf op de auto af zullen gaan.

De gemeente wil ook overstappen naar een app voor parkeren zoals een parkmobile app maar dan voor parkeren in Noordwijk. Voor de mensen zonder smartphone zou dan een (robot) telefoonlijn worden gebruikt.

12 REACTIES

 1. Ik heb dus een parkeervergunning met blauwe schijf en keurig 20 euries betaald. nu moet ik opeens aan een app!! Het moet niet gekker worden!!. Het is net de regering hier met dit college. Rutte kiepert alles over de schutting van de gemeenten, en de gemeenten storten dit weer uit over….ja u raadt het al de gewone man!! Kan meneer Alkemade mij uitleggen hoe ik, als 75 jarige aan zo;n app komt. Dat wordt dus niet verteld. Betekent dit dat ik, als afhankelijk persoon van auto zijnde, nergens meer, ondanks parkeer vergunning,3 uur gratis kan en mag parkeren. Slordig, slechte informatie!! Weet de gemeenteraad hier iets van?? Nou Piet, Theo heeft hier dus echt helemaal geen verstand van!! Anders geef je echt uitleg. Wat is in hemels naam robottelefoon lijn. Leg uit meneer Theo!!

 2. Getuigt niet echt van burger vertrouwen uit de politiek, nieuw speeltje van het college ( gemeenteraad is hier niet over ingelicht) zeker geld nodig om alle onzinnige uitgaven te dekken.
  Zo komt de politiek nog verder van de burger af, leg eerst eens uit wat dit door gemeenschapsgeld gefinancierde kost en beter nog wat het de burger oplevert???!

 3. Ik lees dat de scanauto geen boetes uitdeelt maar melding maakt zodat handhavers bij de gemelde auto gaan kijken. Gewoon parkeren met de parkeerschijf dus😉. Als er een handhaver bij je auto komt kijken en een parkeerschijf ziet liggen kan/mag hij geen boete uitschrijven😂
  Wat een goed uitgedacht systeem en wat zal het de handhavers aan het werk zetten

 4. En nu ook eens vrachtwagens bekeuren die te pas en onpas op het zebrapad in de Raadhuisstraat staan . Daar hebben die boas nu tijd voor .

 5. Is een particulier bedrijf dat parkeercontrole overneemt met eigen systeem. Een deel van de opbrengst gaat uiteindelijk naar de gemeente. Nadeel is dat de scanauto puur parkeercontrole uitvoert en andere zaken laat zitten. In Rijswijk, waar dit systeem ook loopt, zie je bijvoorbeeld kapotte verkeerslichten op gevaarlijke punten die niet worden hersteld, terwijl parkeercontrole waterdicht is. Opmerkelijk is ook dat bestuursrecht geheel buiten gemeente valt en dan krijg je een bizarre uitvoering, zoals dat de boete tot na 5 jaar mag worden opgelegd, met een ultrakorte termijn om bezwaar in dienen. Gemeente houdt zich er volledig buiten en de voorstelling zoals hier komt dus niet overeen met de werkelijkheid straks.

  • Aansluitend op mijn vorige reactie. De particuliere controleur wordt in deze niet gecontroleerd, zoals wel gebeurt in eigen huis. Hoe zit het met de uitvoering? Hoe zit het met de 1.200 voortuiggegevens die per uur worden gescand? En het zou toch veel mooier zijn als een dergelijk controlevoertuig ook is uitgerust met AED, waarmee personen met een hartstilstand kunnen worden gereanimeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in