Thimo Winter leek de gevierde man te worden bij TOP, maar het feest ging niet door (foto: Orange Pictures/archief).

Sassenheim – TOP/IAA Fresh heeft donderdagavond de eerste wedstrijd van de play-downs tegen KCC verloren. Weer speelden de Sassenheimers een thriller, weer leek Thimo Winter de grote held te worden, maar helaas voor TOP viel het ook weer niet hun kant op. Na verlenging verloor het team van coaches Harmzen en Boode in sporthal De Korf van KCC met 17-18. TOP voelde zich bestolen: in de normale speeltijd scoorde Winter in de laatste seconde de 17-16, maar deze werd afgekeurd. De arbitrage vond dat de bal de handen van de Sassenheimer te laat had verlaten.

TOP startte vermoeid aan de wedstrijd tegen KCC. De bezoekers uit Capelle aan den IJssel hadden drie weken rust gehad, waar TOP zaterdagavond nog de bizarre play-off-finale speelde tegen Unitas. De Sassenheimers zagen dan ook de 2-2 stand in de vierde minuut snel veranderen in een 2-6 achterstand, na tien minuten gespeeld te hebben. Het publiek in sporthal De Korf vreesde voor een eentonig spelbeeld, maar TOP bleef in de wedstrijd. KCC kreeg moeite met scoren en liet TOP terugkomen tot 5-6. De spanning was weer helemaal terug, maar toch gingen de bezoekers met een comfortabele stand rusten: 6-9.

Na rust zag het publiek een heel ander TOP. De Sassenheimers wisten de achterstand binnen tien minuten om te buigen in een voorsprong van twee punten. Een nek-aan-nekrace voor de voorsprong volgde, want beide teams wisten makkelijk de korf te vinden. TOP bleef vaak één punt voor, maar had niet het overwicht in de gelijkwaardige tweede helft. Een cruciaal moment was de strafworp van Nick Pikaar, bij een score van 15-14 met nog zeven minuten te gaan. De routinier van TOP miste en zag KCC direct de 15-15 aan de andere kant maken. In de slotfase van de reguliere speeltijd bleef het razend spannend, want bij een stand van 16-16 kon elk team in de laatste minuten de winnende goal maken. Die winnende goal leek aan de Sassenheimse kant te vallen, toen Thimo Winter in de allerlaatste seconde de korf wist te vinden. Het arbitrale duo was het oneens met elkaar, maar uiteindelijk ging de goal niet door. Verbazing bij TOP en het publiek, de wedstrijd ging naar een verlenging.

In de verlenging viel de 17-16 alsnog aan Sassenheimse zijde. Echter bleek het niet genoeg te zijn, want KCC maakte al snel gelijk. Het was uiteindelijk Randy Oosting die de winnende goal maakte voor de bezoekers uit Capelle aan den IJssel, met nog anderhalve minuut op de klok. TOP slaagde er, ondanks meerdere pogingen, niet meer in om te scoren, waardoor KCC in het hol van de leeuw wist te winnen. De nummer negen van de Korfbal League kan maandag in eigen huis zichzelf veilig spelen. TOP zal alles moeten geven om nog een derde wedstrijd uit het vuur te slepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in