Het Firemen Dakarteam rijdt door de prachtige woestijn in Saoedi-Arabië tijdens de negende etappe van de Dakar Rally (foto: Antonin Vincent/DPPI/Orange Pictures).

Bollenstreek – De Noordwijkerhoutse chauffeur Richard de Groot is met monteur Jan Hulsebosch en navigator Martijn van Rooij als dertiende over de finish gekomen in de negende etappe van de Dakar Rally 2024. Het Firemen Dakarteam deed zes uur en 21 minuten over de route van Hail naar Al Ula in Saoedi-Arabië. Dat is één uur en zeventien minuten langzamer dan winnaar Gert Huzink. Het zat dinsdag dus, net zoals bij de etappe van maandag, weer dicht bij elkaar bij de trucks.

Etappe negen was een ‘prachtige maar pittige dag’, zo vertelt het Firemen Dakarteam op Facebook. De duinen van Saoedi-Arabië waren erg steil, waardoor de trucks hard moesten werken. Ondanks dat de dertiende finishplek voor Richard de Groot het niet doet vermoeden, was de negende etappe een goede etappe voor het algemeen klassement. Directe concurrent Ben de Groot kwam namelijk binnen op de negentiende plek, op exact drie kwartier achterstand van Richard de Groot. Wel liep het Firemen Dakarteam nog een tijdstraf op van vijftien minuten.

Woensdag volgt een erg technische en tactische etappe. De trucks reizen 609 kilometer lang door de bergachtige regio waar ze nu ook verblijven, Al Ula. Zowel de start als de finish is in deze regio. Tijdens de route komen de trucks onder andere langs de beroemde Elephant Rock.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in