In het tv-programma Podium Bollenstreek zijn Janneke de Kler, dichter uit Lisse, en de creatief directeur van Theater Teylingen, Patrick de Ridder, te gast.

Dichter Janneke de Kler vertelt over haar huidige project: ze werkt momenteel aan een gedichtenbundel geïnspireerd door 52 vrouwen die opvallen door hun creatieve kracht en authentieke zelfexpressie. Deze bundel vormt een eerbetoon aan vrouwelijke creativiteit, waarbij elk gedicht een ode is aan een van deze inspirerende vrouwen. Hierbij draagt ze ook graag een paar van deze gedichten voor.

Patrick de Ridder vertelt over de aankomende voorstellingen van Theater Teylingen, waaronder ‘Into The Woods’, ‘Succes’, en ‘Hans en Grietje’. De voorstelling ‘Into The Woods’ gaat over een bakker en zijn vrouw, samen met bekende sprookjesfiguren, zoeken ze voorwerpen om hun kinderwens te vervullen, maar ontdekken onderweg morele dilemma’s. In ‘Succes’ raakt een hechte vriendengroep verdeeld wanneer één van hen een filmster wordt en afstand neemt, wat escaleert wanneer hij zich ook aangetrokken voelt tot zijn beste vriendin. Ten slotte vertelt ‘Hans en Grietje’ het traditionele sprookje in een stoer jasje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in