Noordwijk – De KNRM Noordwijk bedankte zaterdag haar donateurs. Ieder lid mocht een ritje mee op de reddingboot Paul Johannes. Met de wind in de rug vlogen de trouwe donateurs over de golven van de Noordzee.

‘De donateurs zijn de vaste pijlers die wij nodig hebben om de KNRM draaiende te houden’, vertelt Michael Kooimans, schipper bij KNRM Noordwijk. De reddingmaatschappij wordt namelijk gefinancierd door vrijwillige giften en donaties van particulieren en bedrijven en zonder steun van de overheid. Daarom zet de KNRM haar donateurs jaarlijks in het zonnetje. 

‘Gemiddeld duurt een ritje tussen de tien en vijftien minuten, dan zijn de meeste mensen het ook wel zat’, vertelt Kooimans. ‘Er staat een stevige wind en dat betekent aardige golven. Dus de mensen zijn dan allemaal wel nat, hebben het koud of zitten tegen het zeeziek aan.’ 

Ondanks de wind en de hier en daar ruige zee staan de donateurs toch in de rij, uitkijkend naar hun tocht de zee op. Dat maakt het voor sommige juist extra spannend: ‘Dit zijn de leukste ritjes, dat is gewoon genieten’, vertelt een donateur in de rij. 

Verslaggever Nick Vink nam een kijkje en sprak onder andere met Maarten Huijgens, bemanningslid van KNRM Station Noordwijk: 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in